Donaris 930 x 122

creștere copii

Vești bune pentru mame! Primesc mai mulți bani

Vești bune pentru mame! Primesc mai mulți bani

Citiți și: De tot râsul! Suma pe care o vor primi la pensie aceste persoane

Un nou proiect de lege care vizează creșterea cuantumului indemnizației pentru copii a trecut de Camera Deputaților, transmite deputatul de Alba Alin Ignat.

Proiectul de lege prevede ca indemnizația lunară să nu fie mai mică decât 60% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, adică aproximativ 1.800 de lei, în loc de 1.495 de lei, cât este în prezent.

Citiți și: Veste uriașă pentru acești părinți!

Potrivit alba24.ro, în același proiect de lege se menționează faptul că indemnizația maximă nu poate depăși 12.000 de lei, față de 8.500 de lei, cât este în prezent.

Vești bune pentru mame! Primesc mai mulți bani

Suma reprezintă de patru ori valoarea salariului minim brut garantat în plată.

,,Dacă vorbim de indemnizaţia minimă de creştere a copilului, calculul acestei indemnizaţii se face prin înmulţirea unui coeficient de 2,5 cu indicatorul social de referinţă. (…)

Citește și: Avertisment pentru călătorii CFR!

Am considerat că trebuie totuşi să raportăm această indemnizație minimă la un indicator care are o evoluție de la an la an și anume salariul minim.

Şi atunci propunem o metodă de calcul care presupune aplicarea unui procent de 60% din salariul minim pe economie.

Aşadar, dacă este să aplicăm la salariul minim actual, de 3.000 de lei, indemnizaţia minimă ar ajunge la un cuantum de 1.800 de lei, în loc de 1.495 de lei”, a spus deputatul de Alba, Alin Ignat, potrivit Antena3.ro.

Sursă foto: Descriptiv/sindicateuropol.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3