930 x122 grota rece

cursuri

Vești bune pentru studenți! Schimbare masivă în mediul academic

Vești bune pentru studenți! Schimbare masivă în mediul academic

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

O propunere de modificare a Legii învățământului superior introduce limitarea orelor la facultate la maximum opt pe zi.

Scopul inițiativei este acela de a nu limita posibilitatea de angajare a studenților cu taxă.

Citiți și: Premieră pentru studenți! Cine beneficiază

Inițiativa are la bază, conform expunerii de motive care o prefațează, un recent protest al studenților unei universități ieșene care s-au împotrivit faptului că promovabilitatea a fost condiționată de prezența la 70% din cursuri, în condițiile în care acestea se întind, uneori, și pe parcursul a zece ore, zilnic.

Vești bune pentru studenți! Schimbare masivă în mediul academic

De asemenea, susțin inițiatorii, studenții la învățământul cu taxă nu se pot angaja în condițiile unui program atât de lung, fapt care le limitează posibilitatea de a-și achita taxele.

În acest context, propunerea prevede modificarea Legii 199/2023, astfel încât studenții să nu poată fi obligați să participe la cursuri o perioadă mai mare de opt ore zilnic, iar neparticiparea la ore care exced acest interval să nu fie considerată absență și să nu limiteze posibilitatea studentului de a participa la examene.

Detalii, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3