NOR CURIER 930X122

codul rutier

Viață grea pentru șoferi!

Viață grea pentru șoferi!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Fostul polițist Lucian Diniță a subliniat că noile modificări din Codul Rutier referitoare la permisul de conducere emis în alte țări, sunt deosebit de riscante, deoarece regulile de circulație pot varia între țări.

Fostul șef al Poliției Române mai punctează că România poate avea chiar și reguli de circulație care se aplică în alte țări.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Recent, Guvernul a aprobat ajustări la Codul Rutier, deschizând calea pentru ca persoanele care dețin permise de conducere emise în alte state să poată susține examenul în România fără a mai urma cursurile unei școli de șoferi.

Noile pericole din modificările Codului Rutier

Conform Convenției de la Viena privind circulația rutieră din 1968, România recunoaște anumite permise de conducere emise în străinătate, însă există și situații în care documentele de acest tip emise de alte țări nu sunt considerate valide de către autoritățile române.

Prin această modificare legislativă, se va permite titularilor de permise de conducere din cea de-a doua categorie să susțină direct examenul în România, fără a mai urma cursurile școlii de șoferi.

Acest lucru ridică îngrijorări cu privire la siguranța traficului, afirmă fostul polițist.

„Avem astfel de permise emise de țări din Asia, de exemplu, unde avem alte reguli de circulație, de multe ori, iar scrierea este cu totul alta.

Ce facem cu legislația, nu mai contează teoria?

Apoi, în unele țări din Africa, permisul se emite fără niciun fel de examen, pur și simplu te duci și îl cumperi.

Ca să nu mai spun de regulile de circulație care în unele cazuri practic nu există.

Ce facem cu astfel de cazuri? Dăm permis fără școală de șoferi?

Păi, nu ar trebui, spun eu, chiar dacă omul știe să plece cu mașina de pe loc sau poate să vireze ori să oprească”, a declarat Lucian Diniță.

OG nr. 23/2023 aduce încă o schimbare semnificativă, introducând posibilitatea de a restitui permisul de conducere, care fusese reținut ca urmare a unei identificări preliminare în salivă a prezenței unor substanțe psihoactive.

Această decizie se bazează pe rezultatele analizelor biologice (probe de sânge). Lucian Diniță susține că această măsură reprezintă un pas în direcția corectă, care va repara nedreptățile suferite de șoferii care au fost privați de permis din cauza unor erori.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Nicolae Borca spune:

    Pai si la noi se cumpara permise in multe locuri. Era o inghesuiala la Pitesti ca la depunere la Caritas.

  • Florin spune:

    sau cumpărat permise când chiar el era șef la politie

  • Calota mircea spune:

    alcolemie intre 0,01 si 0,1 ar trebui doar amenda s-ar evita drumuri la iml, dezaglomerarea instantelor, timp si nervi consumati pentru o regula absurda. poate sa spuna cineva ca la alcolemie 0,01 la mie este afectata capacitatea de a conduce?

  • Carmen Crețu spune:

    Cei găsiți cu alcool în sânge la volan ar trebui să nu mai aibă dreptul de a conduce

  • Da spune:

    romanul asta vorbeste de tari precum.africa???’romania e jungla la capitolul legi legislație și.militieni’ România e sub Africa

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3