930X122 MAIA

alcool

Viciile vor costa și mai mult. Se scumpesc țigările și alcoolul

Începând cu 1 august, accizele pentru tutun şi băuturi alcoolice se vor majora, potrivit proiectului de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal, publicat luni seara.

Citiți și: Argeș. Incredibil ce au găsit „mascații” la percheziții! Așa ceva mai rar

Această majorare vine și ca urmare a faptului că nivelul accizelor pentru aceste produse nu a mai fost actualizat de la rescrierea Codului fiscal.

Asta înseamnă că fumătorii vor scoate, începând de luna viitoare, mai mulți bani din buzunar pentru viciul lor.

Citiți și: Șofer de microbuz școlar, prins aproape în comă alcoolică la volan!

De la 1 august, un pachet de țigări ar putea costa cu 60 de bani mai mult, notează stiripesurse.ro

Cu toate acestea, cel mai probabil, prețurile vor urma să crească gradual.

Aproape 80% din acciza pe tutun se duce la stat.

Ţinând cont de faptul că pentru produsele din tutun prelucrat supuse accizelor armonizate a fost stabilit anterior un calendar de creştere graduală a nivelului accizelor, precum şi similitudinea dintre această categorie de produse şi tutunul încălzit, se propune stabilirea unui tratament similar pentru produsele din tutun încălzit, prin introducerea unui calendar de creştere graduală a nivelului accizelor pentru aceste produse.

Totodată, pentru egalitate de tratament în ceea ce priveşte taxarea produselor supuse accizelor nearmonizate, se propune majorarea nivelului accizelor şi pentru lichidul care conţine nicotină prin instituirea unui calendar de creştere graduală a accizei pentru acest produs.”, se arată în proiect, potrivit sursei citate.

Sursă foto principal: stirileprotv.ro

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570×90 MAIA