930 x122 grota rece

descinderi

VIDEO. Caz șocant în Argeș! Prins că făcea trafic de persoane

La data de 3 mai., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat o percheziţie domiciliară, în comuna Berevoești, la locuinţa unui bărbat, de 36 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Citiți și: Nebunie curată! A vrut să dea foc la autoturismul vecinului

Cercetările au pornit de la o sesizare referitoare la violență domestică, la data de 2 spre 3 martie a.c., în urma căreia polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Prins că făcea trafic de persoane

În aceleași împrejurări, în urma parcurgerii procedurii de evaluare a riscului, conform Legii 217/2003, a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Ulterior a fost confirmat de către instanța de judecată.

Citiți și: Închisoare pentru acești șoferi!
Descinderi trafic de persoane

Descinderi trafic de persoane

De asemenea, în urma datelor referitoare la posibila exploatare a femeii în cauză, prin obligarea la practicarea prostituției în afara țării, a fost informată Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2020, bărbatul în cauză ar fi racolat, prin metoda loverboy. Prima victimă a fost o femeie, de 25 de ani. În perioada 2020 – 2023, ar fi obligat-o să practice prostituția, pe teritoriul Germaniei, în folosul material al acestuia.

Astfel, ar fi fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, iar sumele de bani obținute din această activitate ar fi fost însușite în totalitate de bănuit.

Acuzatul riscă ani grei de închisoare

Pe durata exploatării, pentru a-i induce victimei o stare de temere permanentă, cel în cauză ar fi exercitat acte de violență fizică și psihică, pe care le-ar fi alternat cu momente de afecțiune. Scopul era de a-i menține starea de dependență emoțională.

Totodată, din verificări a rezultat și că evenimentul din luna martie ar fi avut loc pe fondul refuzului victimei de a continua practicarea prostituției.

În urma percheziției, bărbatul bănuit a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești. După administrarea probatoriului, a fost reținut, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat în fața Tribunalului Argeș. Instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

De asemenea, în urma activităților, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism. Victimei i-au fost asigurate măsuri de referire și sprijin. Acestea sunt oferite de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Activitățile de percheziție au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3