isu argeș

Video – Lupta pompierilor argeșeni cu flăcările care distrug Grecia

Astăzi, 10 august, este a treia zi de intervenție a pompierilor argeșeni pe teritoriul Greciei.

Citiți și: Pompierii ISU Argeş avertizează: „De la coşul de fum, poţi rămâne iarna-n drum!”

 

Citiți și: 11 pompieri argeşeni, salvatori în Grecia, avansaţi în grad şi premiaţi

Aceștia se luptă cu incendiile de vegetație, acționând pentru stingerea focarelor și  împiedicarea flăcărilor să se extindă spre așezările umane din apropierea pădurii. În momentul de față, militarii se află în zona Spathari de pe Insula Evia.

 

Reamintim că, 11 pompieri de la ISU Argeș au plecat cu o autospecială de stins incendii, care are acces în zone greu accesibile, pentru a ajuta populația elenă să răzbată în lupta cu flăcările.

Din județul Argeș, în misiune au plecat 5 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung și 5 de la Detașamentul de Pompieri Pitești, plus un ofițer de la sediul ISU Argeș, iar autospeciala este cea intrată în dotarea pompierilor argeșeni anul acesta prin programul Viziune 2020, și care a fost dată la Detașamentul de Pompieri Câmpulung.

România a trimis 112 pompieri și 23 de autospeciale în Grecia, acestora alăturându-se și pompierii eleni și cei din alte state europene.

 

Presa din Grecia a lăudat intervenția pompierilor români care ajută în aceste zile la stingerea incendiilor care au cuprins țara. Atât presa elenă, cât și populația din zonă au fost impresionate de modul de acțiune al pompierilor români, aducând acestora numai cuvinte de laudă.

 

 

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441