New Profesional Consult 930 x 122

politie

Video – Verificări surpriză ale Poliției și RAR-ului

Polițiștii rutieri argeșeni, împreună cu reprezentanții R.A.R. Argeș, au organizat și desfășurat, ieri, 11 noiembrie a.c., pe raza județului Argeș, activități de control în trafic.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții R.A.R. Argeș, au acționat, timp de câteva ore, în localitățile Merișani și Budeasa, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

 

În cadrul acțiunii, care se subscrie unei acțiuni la nivel național, s-a urmărit, cu precădere, starea tehnică a vehiculelor, prin verificarea:

– sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante;

– sistemului de frânare;

– mecanismului de direcție;

– instalației de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;

– existenței și autenticității seriilor/ numerelor de identificare ale vehiculelor;

– vizibilității și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;

– sistemului de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);

– corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;

– deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;

– aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

SANCȚIUNI APLICATE

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.300 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

De asemenea, a fost constatată și o infracțiune de conducere sub influența alcoolului.

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru: deficiențe la sistemul de iluminat, valabilitate a inspecției tehnice periodice expirată, caroserie deteriorată și aplicarea foliilor neomologate pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, etc.

IPJ Argeș transmite că acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90