930×122 CAPRA 5

Arges

Descinderi în Argeș. Patroni chinezi, afaceri necurate în județ

Descinderi în Argeș. Patroni chinezi, afaceri necurate în județ

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au pus în executare 23 de mandate de percheziție domiciliară.

Dintre activitățile de percheziție, una este în județul Vâlcea, una în județul Timiș, trei în județul Argeș, 12 în județul Ilfov și șase în municipiul București.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că, din 2016 și până în prezent, patru cetățeni de origine chineză, în calitate de asociați și administrator ai unei societăți comerciale din municipiul București, ar fi evidențiat, în actele contabile și în alte documente legale, cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând achiziții de bunuri și servicii de la 11 societăți comerciale.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat, în această fază a cercetărilor, la 700.000 de lei.

 

Descinderi în Argeș. Patroni chinezi, afaceri necurate în județ

De asemenea, în luna octombrie 2016, respectiv în luna aprilie 2017, societatea vizată ar fi omis să înregistreze în actele contabile veniturile obţinute în urma vânzării subevaluate a două bunuri imobile, situate în București și Ilfov, pentru a micșora baza impozabilă pentru taxele și impozitele datorate bugetului consolidat al statului.

7 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Activitățile de percheziție au fost desfășurate împreună cu polițiștii de investigare a criminalității economice din București, Vâlcea și Timiș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90