930×122 CAPRA 5

avalansa

Imagini cu adulții și copiii salvați de pe munte!

Update, ora 17:35: „Turiștii au fost îmbarcați în mijloace de transport. Unii dintre aceștia au optat să facă deplasarea către București și municipiul Pitești cu microbuze și o autospecială de primă intervenție și comandă, pe când alții au început deplasarea cu alte mijloace”, informează Biroul de presă al ISU Argeș.

Citiți și: Incendiu la o casă din Argeș!

Update, ora 16: 20: „Ajunse la unitatea de cazare, forțele de intervenție au identificat un număr de 57 de turiști. Pentru a fi evacuați în siguranță, aceștia au fost împărțiți în două grupuri.

Primul grup, format din 17 persoane, deja se transportă cu un microbuz spre municipiul Pitești, iar cel de-al doilea grup, compus din 41 de persoane ( 40 turiști și un angajat al unității de cazare) au ajuns în siguranță la o altă unitate din zonă. Niciuna dintre persoanele evacuate nu au avut nevoie de asistență medicală”, informează ISU Argeș

Citiți și: Încă un accident! Un mastodont și un autoturism s-au ciocnit pe DN65, în Argeș

Update, ora 15:40: „La Cabana Capra, echipele de intervenție au găsit mai multe persoane decât aveam în informațiile inițiale.

Sunt 57 de turiști. Primul grup de 17 persoane vă spuneam că e în siguranța. Al doilea grup format din 40 de turiști și un angajat este pe drum. La Capra a rămas o parte din personal”, a precizat prefectul județului Argeș. În total, 15 angajati se aflau la cabană aseară, când a avut loca avalanșa. În momentul de față, 14 au rămas la locație!

Update, ora 15:30: „17 persoane, 14 adulți și 3 copii, din grupul de la Capra au ajuns la km 104, zona de unde drumul este deschis.

Au coborât însoțiți de echipe de intervenție. Sunt în siguranță!”, informează prefectul Radu Perianu.

Unii dintre ei erau așteptați de rude și au plecat spre casă cu aparținătorii. Ceilalți au fost preluați de un autocar.

În jurul orei 14:30 a început coborârea persoanelor blocate la Cabana Capra, transmite prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

„Avalanșa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime. Aceasta este distanța din punctul din care se presupune că a pornit și până unde s-a oprit. Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana și o alta a curs spre parcare și a afectat mașinile parcate acolo.

De asemenea, forțele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte 7 avalanșe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis și până la Capra.

18 militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș acționează în zonă împreună cu alți 6 militari veniți din Dâmbovița, Olt și Vâlcea. 6 salvatori montani sunt în echipele de intervenție. 10 polițiști și 3 jandarmi montani acționează în aceeași zonă.

La Capra sunt 60 de oameni. 50 sunt turiști din București, Timiș și Argeș, iar 10 sunt membrii personalului”, este mesajul transmis de prefectul Perianu.

Pe de altă parte, Inspectoratul pentru Situații de Urgență transmite că se înaintează foarte greu, inclusiv cu șenilata.

Din cauza faptului că sunt porțiuni de drum blocate de copaci, pompierii se deplasează pe jos și taie cu motofierăstraie copacii pentru a creea acces.

Foto și video: ISU Argeș, Poliția Argeș

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3