NOR CURIER 930X122

anestezie

UPDATE/VIDEO: CLINICA TEDDY CARE NU ARE AUTORIZAȚIE PENTRU ANESTEZIE TOTALĂ

(UPDATE ORA 14:45) Potrivit reprezentanţilor Spitalului „Grigore Alexandrescu”, starea copilului este extrem de gravă. Micuțul se află la reanimare, intubat şi ventilat mecanic, după o resuscitare în urma unui stop cardio-respirator.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

(UPDATE ORA 14): Au fost declanșate două anchete: pe numele medicului dentist și, respectiv, pe numele medicului anestezist.

(UPDATE ORA 13:15): Copilul este în continuare în stare gravă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București și, cel puțin deocamdată, nu dă semne că și-ar reveni.

Citiți și: Copil nou-născut, luat de urgență cu elicopterul SMURD

Cabinetul stomatologic de la Teddy Care nu avea voie să efectueze, conform autorizației de funcționare, anestezie totală, întrucât unitatea nu are o secție ATI.

Concret, în autorizația sanitară de funcționare nu apare obiectul de activitate „anestezie analgo-sedare”.

Totuși, procedura a fost efectuată, potrivit unui comunicat al clinicii, care spune că micuțul „a intrat la tratamente la ora 15:15 – 15:25, moment în care s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar anestezie și terapie intensivă, și au început tratamentele dentare.

Iată cum explică situația directorul executiv al DSP Argeș, Sorina Honțaru:

După maximum 45 de minute de la începerea intervenției, medicul anestezist specialist a început resuscitarea copilului, după ce atât el, cât și medicul stomatolog și asistenta au observat că starea copilului s-a modificat”.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a amendat clinica stomatologică Teddy Care cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația de funcționare.

În comunicatul transmis în cursul acestei zile, clinica precizează că este autorizată pentru astfel de intervenții, pe care le practică din 2018 (click pe imagine pentru vizualizare):

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90