930 x122 grota rece

biserica romano-catolică

(VIDEO) BISERICA ROMANO-CATOLICĂ, SUFOCATĂ DE BÂLCI ȘI KITSCH

Biserica Romano-Catolică “Sfinții Apostoli Petru și Paul” din centrul Piteștiului este monument istoric. Un “detaliu” fără importanță pentru șefii din Primărie!

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Cum altfel putem interpreta bâlciul și kitsch-ul pe care administrația Ionică le tolerează în imediata vecinătate a monumentului istoric?

Citiți și: Pitești: Cea mai mare atracție din Centru revine! Acum s-a anunțat

Pe de-o parte, pe Strada Mare, chioșcuri inestetice cu haine și articole de artizanat care stau doldora agățate ca la talcioc, iar pe de alta, peste drum, pe Ana Ipătescu, o clădire kitsch-oasă, apărută ca de nicăieri, cu înfățișare oribilă de șopron, de cutie, fără absolut nicio legătură cu arhitectura zonei.

https://www.facebook.com/150612882249390/videos/169140773729934/

În primul rând, este legal ca un monument istoric să fie “sufocat” în acest fel? În al doilea rând, planurile de urbanism în Pitești iau în calcul și bunul gust și bunul simț? Sunt făcute de profesioniști sau de amatori? De oameni cu școală de specialitate sau de indivizi din “neamul lui Manivelă”?

https://www.facebook.com/150612882249390/videos/169146837062661/

Publicația noastră a criticat în repetate rânduri maniera horror în care se face comerț stradal în centrul Piteștiului. Harababura începută în perioada primarului Tudor Pendiuc persistă și acum, când primar este Cornel Ionică, de altfel fosta mână dreaptă a lui Pendiuc.

Noi atragem atenția și asupra situației de netolerat din vecinătatea bisericii Romano-Catolice în speranța că lucrurile vor fi, totuși, îndreptate. La fel ca în alte cazuri, în privința cărora au fost luate măsuri după ce ePitești a scris cu insistență (exemple, AICI și AICI).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3