930×122 CAPRA 5

emil angheloiu

(VIDEO) EXCLUSIV. FILMUL UMILINȚEI LA PERMISE AUTO, ÎN PITEȘTI. „BĂTAIE DE JOC!”

Exclusiv. Filmul umilinței la Permise Auto, în Pitești. „Bătaie de joc!” Publicația noastră v-a prezentat la sfârșitul anului 2018 acuzațiile pe care un piteștean i le aduce unui examinator auto cu care fiica sa a susținut proba practică pentru obținerea permisului de conducere. De asemenea, bărbatul a reclamat și că fiica sa ar fi fost umilită de un alt examinator, a doua oară când a susținut proba practică.

Citiți și: Argeș: Punct nou de Înmatriculări și Permise Auto, funcțional de astăzi

Tatăl tinerei care a susținut fără succes de două ori proba practică pentru obținerea permisului de conducere auto se numește Sorin Atanasescu (foto). A fost până în 2003 fotbalist, printre altele, la FC Argeș, Dinamo București și Flacăra Moreni.

Citiți și: Se schimbă regulile la examenul auto. Cum va fi proba practică

Ne-a detaliat ce l-a determinat să înceapă acest demers și să facă publice imagini din timpul examinării și ce măsuri dorește să ia în perioada următoare.

”Acest examen a devenit o bătaie de joc!”

”Pentru că a fost declarată respinsă la prima examinare, a trebuit să ne reprogramăm, să încercăm să obținem permisul de conducere. A fost programată a doua oară și, în urma examinării, am ajuns la concluzia că acest examen nu este un examen pentru obținerea permisului de conducere. Acest examen a devenit o bătaie de joc, iar prin acest examen se urmărește umilirea candidaților. Eu asta am văzut că s-a întâmplat la cea de-a doua examinare”, ne declară Sorin Atanasescu.

Piteșteanul precizează că la a doua examinare fiica sa a fost declarată respinsă pe bună dreptate, examinatorul intervenind în timpul examenului. Însă, mai susține și că au fost câteva aspecte care i-au ridicat semne de întrebare. În urma examinării a fost picată cu 53 de puncte: 21 de puncte pentru intervenția examinatorului, 5 puncte pentru nerealizarea parcării cu spatele, 18 puncte pentru neasigurarea la intrarea în intersecții și 9 puncte la neasigurarea schimbării direcției de mers (click pe imagine pentru mărire):

Însă, când vine vorba despre anumite penalizări, Sorin Atanasescu precizează: ”Este ciudat cum acești domni care sunt examinatori au o percepție diferită față de a mea, eu știu că se bazează pe niște reguli, pe niște norme, pe care trebuie să le aplice. Examinarea lor este una subiectivă, este, aș putea spune, non-profesională.

Sunt șofer de 26 de ani, în urma a ceea ce am văzut cred că ar trebui să renunț la permis! A fost penalizată, din punctul meu de vedere, aberant, pentru neasigurare în intersecții și nu se vede nicio mașină.

După ce este declarată respinsă, umilirea continuă… Este penalizată pentru neasigurare la schimbarea direcției de mers, în condițiile în care sunt mașini parcate pe banda de rulare. Este o bătaie de joc și când o pune să parcheze cu spatele între o remorcă și o mașină, se vede modul tendențios în alegerea locului de parcare!”

Am ales să publicăm filmul integral pentru a prezenta cât mai concret acuzațiile piteșteanului. (Video – minutele: 5.06 – 5.20, 7.39 – 8.28, 8.38 – 8.53, 10.08 – 10.23, 10.40 – 10.50).

”Umilești un copil, după ce îți bați joc, să vii să-l jignești…”

Bărbatul susține că decizia examinatorului de a continua proba după ce fiica sa era deja picată a fost un mod de a o umili. Acest aspect, dar și o conversație pe care fiica lui ar fi avut-o cu examinatorul după finalizarea probei l-au determinat să facă publică situația.

”După examinare, fiica mea era foarte afectată, a susținut că nu vrea să mai dea proba în acest oraș. Domnul examinator intervine și îi spune: ”Domnișoară, în primul rând, învață să conduci!” Fiica mea a spus: ”Bine că știți voi să conduceți!”. Domnul examinator nu se oprește și spune în prezența mea: ”Se vede că ești prost crescută!”.

A fost motivul pentru care m-am hotărât să prezint imaginile. După ce umilești un copil, are 18 ani, după ce îți bați joc, să vii să-l jignești… Eu nu cred că menirea examinatorului este de a intra în polemică cu vreun candidat. Acesta este motivul pentru care am inițiat acest demers. Dacă după prima examinare am stat mult să mă gândesc dacă voi face acest pas – să prezint – comportamentul domnului examinator m-a lăsat fără cuvinte la al doilea examen. Când un om este supărat, îl lași în pace, domnul examinator căuta altceva!

”Un astfel de eveniment își lasă amprenta, am nopți în care nu dorm”

Sorin Atanasescu ne mărturisește că întreaga lui familie a fost afectată din cauza examenului pentru obținerea permisului de conducere. Pentru fiica sa este un an important, în care trebuie să suțină examenul de bacalaureat, iar stresul și umilința la care ar fi fost supusă au afectat-o, spune Atanasescu. Va încerca din nou să obțină permisul, însă acest aspect va trece în plan secund.

”Un astfel de eveniment își lasă amprenta, am nopți în care nu dorm. Ne-a afectat. Acum câteva seri am avut un vis foarte straniu. Eram în ipostaza în care eu susțineam examenul pentru obținerea permisului, categoria B. Sună ciudat, știu! La un moment dat, examinatorul, până să începem examinarea, a făcut poză cu telefonul personal fișei mele de concurs. Nu am înțeles pentru ce, care a fost scopul, au început să-mi apară întrebări pentru că pe acea fișă sunt CNP-ul, date personale și adresa. Nu am înțeles de ce, dacă este legal, dar m-am trezit”

”Am vorbit cu un avocat, vedem dacă mergem în instanță”

Bărbatul susține și că în urma materialelor pe care ePitești le-a publicat a avut discuții și cu alte persoane care s-ar fi confruntat cu situații similare.

”Din fericire, eu am putut să le probez. Am văzut oameni foarte numulțumiți care au devenit agresivi la adresa examinatorilor, imputându-le că stau pe telefon, că se întâmplă fel și fel de șicane. Sper ca acestui demers să li se alăture cât mai mulți argeșeni. Verbal este foarte ușor, imaginile vorbesc, ne arată o realitate care se întâmplă de câțiva ani.

Sorin Atanasescu comentează și răspunsul șefului de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Argeș, comisarul șef Angheloiu:  ”Știam că singura cale este să merg în contencios administrativ. Am luat legătura cu un avocat și urmează să vedem. Analizăm toate variantele. În situația în care mergem în instanță și dacă se va dovedi că am avut dreptate, singurul lucru pe care o să-l cer autorităților, celor de la Permise, este să-i ceară scuze copilului meu. Sunt un părinte care își apără copilul. Am mulți prieteni care mi-au spus că dacă voi câștiga o să mă îmbogățesc, departe de mine acest gând!

I-am spus fiicei mele că voi urmări foarte atent dacă merită să ia permisul, dacă se descurcă în trafic. În acest sens, doresc ca examenele să fie desfășurate cu exigență, corectitudine. Eram primul care îi spuneam că a greșit, i-am spus când a greșit. În schimb, eu am văzut răutate, dacă vedeam un om exigent, nu aș fi avut această reacție. La fiecare examinare pe care o va susține voi fi prezent”, încheie bărbatul.

Dacă și dumneavoastră vreți să vă alăturați acestui demers și aveți imagini care să vă susțină acuzațiile, vă invităm să ni le trimiteți pe adresa de e-mail redactia@epitesti.ro sau prin mesaj la numărul de WhatsApp 0733.797.066.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90