NOR CURIER 930X122

bogdan olar

(VIDEO) FENOMEN ALARMANT ÎN ARGEȘ. E SCĂPAT TOTAL DE SUB CONTROL

Fenomen alarmant în Argeș. E total scăpat de sub control. De vineri, 8 martie 2019, și până astăzi, la ora 8, pompierii din Argeș au intervenit pentru stingerea a peste 60 de incendii de vegetație uscată și de mărăciniș, în peste 35 de localități din județ. Suprafața totală afectată a depășit 130 de hectare.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Nimeni, dar absolut nimeni nu a fost amendat nici în ultimele zile, nici în ultimele săptămâni, nimeni de la primele arderi necontrolate din acest sezon și până la ora publicării acestui articol.

Citiți și: Rupt de beat, a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat cu mașina!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș susține că cei responsabili nu pot fi identificați. Dar cum nu? Terenurile pe care “anonimii” dau foc vegetației uscate au proprietari, cu nume și prenume. Pe ei îi ia cineva la întrebări?

Pentru că nimeni nu este amendat, fenomenul a fost scăpat de sub control de ISU Argeș. Șeful Inspectoratului, Bogdan Olar, este complet depășit de situație.

Primii care au de pătimit sunt pompierii, nevoiți să intervină în situații care, măcar unele dintre ele, pot fi evitate dacă legea este aplicată cu fermitate. Nu este aplicată deloc! Mai atragem atenția asupra unui lucru: intervențiile la incendiile de vegetație uscată înseamnă cheltuieli în plus din banul public. În condițiile în care ISU Argeș nu amendează pe nimeni, cine răspunde pentru aceste cheltuieli?

De asemenea, după cum ați citit în materialele noastre, în unele cazuri focul de la incendiile de vegetație uscată s-a extins la clădiri. Nu excludem posibilitatea ca în curând să auzim și de victime ca urmare a acestor incendii. Deja au fost anul trecut.

ePitești a atras atenția și zilele precedente asupra faptului că în Argeș nimeni nu a fost amendat pentru provocarea incendiilor de vegetație uscată.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90