New Profesional Consult 930 x 122

incendii

ARGEȘUL, PATRIA ”PIROMANILOR” ÎN LIBERTATE. AU DAT FOC JUDEȚULUI, DAR NIMENI NU-I GĂSEȘTE

Argeșul, patria ”piromanilor în libertate. Au dat foc județului, dar nimeni nu-i găsește. Bughea, Ștefănești, Boteni, Topoloveni, Costești, Țițești, Mioveni, Călinești, Leordeni, Vedea, Moșoaia, Schitu-Golești, Bradu, Dârmănești, Săpata, Suseni, Bascov, Mihăești și Pitești sunt, în mare parte, localitățile în care zeci de pompieri argeșeni au intervenit în ultima perioadă pentru a lichida incendii de vegetație uscată.

Citiți și: Incendiu la o casă din Argeș!

Sunt informații pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș le-a oferit de la jumătatea lunii februarie și până în prezent.

”Cele mai multe incendii au fost în zonele Ștefănești, Călinești, în zona Câmpulung am avut foarte multe și Mioveni. Acestea sunt localitățile în care au loc cel mai frecvent. Avem și în zonele Topoloveni, Leordeni”, declară pentru ePitești Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș.

Citiți și: Încă un accident! Un mastodont și un autoturism s-au ciocnit pe DN65, în Argeș

De la începutul anului și până în prezent, numărul incendiilor de vegetație uscată care s-au produs pe raza județului se apropie de 100. Incendiile de vegetație uscată au loc, potrivit ISU Argeș, după ce oamenii dau foc resturilor uscate pentru a face ”curățenie”. Necontrolate, incendiile produc pagube însemnate. Cetățenii nu par să ia în serios pericolul unor astfel de situații.

Pe lângă riscurile cauzate de aceste incendii, intervențiile pompierilor implică și costuri. Sunt bani pe care, noi toți îi plătim din cauza unor oameni inconștienți, iresponsabili.

Pentru acest tip de incendiere, amenda este între 1.000 și 2.500 de lei. Nimeni, nicio persoană nu a fost, însă, amendată în acest an pentru că a dat foc la vegetația uscată. De ce? Motivul este cât se poate de simplu: autoritățile nu au pe cine amenda.

”Anul acesta nu am dat nicio amendă. Cauza principală pentru care nu sunt amendați cei responsabili este că nu sunt găsiți”, ne mai precizează Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș.

Indivizii dau foc și părăsesc zona. Acest lucru și, de multe ori, vântul puternic, fac ca incendiile de vegetație uscată să se extindă pe zeci de hectare. În mai puțin de 10 zile, de exemplu, dealurile din orașul argeșean Ștefănești au ars pe o suprafață de zeci de hectare (detalii AICI și AICI).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3