930×122 CAPRA 5

paduri

(VIDEO) PĂDURI DIN ARGEȘ, RASE DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI

Fenomenele meteo extreme de la începutul acestei luni (vânt puternic) au afectat în total 98.000 de hectare de păduri de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva. După o primă evaluare a pagubelor, a fost identificat un volum al arborilor doborâți de vânt de circa 748.000 de metri cubi.

Citiți și: Informare meteo emisă acum! Ce ne așteaptă

Din acest total, pe o suprafață de 1.058 de hectare s-au înregistrat doborâturi în masă, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 de metri cubi.

Cele mai mari doborâturi au fost înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Mureș, cu un volum de 208.000 de metri cubi și o suprafață de 12.590 de hectare, urmată de Direcția Silvică Argeș, cu un volum al doborâturilor din cauza vântului de 152.000 de metri cubi și o suprafață de 4.057 de hectare, și Direcția Silvică Prahova, cu pagube de 145.000 de metri cubi și 10.165 de hectare afectate de fenomenele meteorologice înregistrate începând din 4 februarie 2020.

Citiți și: Argeș. Alertă meteo! Tot județul este sub cod galben

Pagube însemnate în pădurile de stat au fost înregistrate și pe raza direcțiilor silvice Bacău, Covasna, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava.

De asemenea, în pădurile aflate în alte forme de proprietate și administrate de Regia Națională a Pădurilor-Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de la vânt pe 19.524 de hectare, cu un volum total al arborilor doborâți de 253.000 de metri cubi.

„În prezent se desfășoară lucrările de întocmire a documentelor tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâți, pentru a asigura condițiile ca suprafețele afectate să fie reîmpădurite într-o perioadă de cel mult doi ani”, informează Romsilva.

Amintim că la începutul acestei luni vântul puternic a afectat nordul județului Argeș, în special zona Muscel (AICI, imagini și subiectul pe larg).

Precizăm că imaginile au fost filmate de Romsilva în zona Aninoasa-Bratia.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA