EcoMoto 930×122

cod galben

Argeșul, sub cod de vreme severă: viscol puternic!

Update, ora 13.13:

Citiți și: Vremea face ravagii! Vântul puternic doboară tot în județ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo, astfel că, au fost emise noi avertizări de vreme rea.

Pentru mai multe județe, inclusiv nordul județului Argeș, s-a emis un cod portocaliu de intensificări ale vântului și viscol puternic, care va intra în vigoare de sâmbătă, 18 februarie, ora 08.00 și va fi valabil până duminică, 19 februarie, ora 20.00.

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

În intervalul menționat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h și va fi viscol puternic.”, transmite ANM.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș vă recomandă:

– Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică;

– Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

– Informați-vă asupra buletinelor și avertizărilor meteorologice;

– Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că rezervorul de combustibil este plin și sistemul de încălzire funcţionează eficient, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Știrea inițială, ora 08.31 – Avertizare meteo pentru Argeș! Cod galben!

Meteorologii au emis, vineri dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în următoarele ore în zonele montane din şapte judeţe.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 10:00, la altitudini de peste 1.800 de metri din judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj şi Vâlcea se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 km/h.

De asemenea, în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va înregistra viteze ce vor depăşi la rafală 90 – 100 km/h.

Tot până la ora 10:00, localităţile: Târgu Mureş, Luduş, Iernut, Sângeorgiu de Mureş, Ungheni, Band, Sâncraiu de Mureş, Pănet, Cristeşti, Fântânele, Bălăuşeri, Acăţari, Crăciuneşti, Sânpaul, Sântana de Mureş, Găleşti, Gheorghe Doja, Ogra, Cuci, Iclănzel, Păsăreni, Cucerdea, Bogata, Livezeni, Corunca, Aţintiş şi Coroisânmărtin din judeţul Mureş se vor afla sub Cod galben de ceaţă densă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, favorizând, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursă foto principal: Facebook ISU Argeș

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90