930×122 CAPRA 5

diicot

(VIDEO) PERCHEZIȚII MASIVE ÎN ARGEȘ. PREJUDICIU DE MILIOANE DE EURO, REȚEA DESTRUCTURATĂ

Percheziții masive în Argeș. Prejudiciu de milioane de euro, rețea destructurată.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Argeș, București, Brașov, Dolj și Ilfov au făcut azi dimineață 46 de percheziții domiciliare în Argeș, Dâmbovița, Olt și Ilfov, într-un dosar penal care vizează 11 persoane, fizice și juridice, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani, fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic.

Perchezițiile au avut loc sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.

Citiți și: Breaking: Percheziții! Infractori „mondiali” luați pe sus de mascați

În județul Argeș descinderi au fost în municipiile Pitești (6 percheziții), Curtea de Argeș și Câmpulung, orașele Mioveni și Topoloveni și în comunele Rătești (20 de percheziții), Dragoslavele, Vedea, Țițești, Lerești și Budeasa.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, desfășurată pe întreg teritoriul Uniunii Europene, depășește 2.000.000 de euro, precizează Poliția Argeș.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2017-februarie 2019, folosindu-se de adrese de e-mail asemănătoare cu cele ale unor societăți cunoscute în domeniul transportului intern și internațional de mărfuri, suspecții ar fi contractat diferite cereri de transport prin intermediul burselor de transport de mărfuri naționale și europene.

Ulterior, membrii grupării, utilizând documente falsificate și vehicule cu numere de înmatriculare false, ar fi preluat mărfurile (lingouri de aluminiu, cupru, plumb, nichel, produse alimentare, textile și produse chimice) și le-ar fi valorificat în interes personal, de regulă, în afara României, în spațiul european, la prețuri mult sub valoarea de piață.

În urma activităţii infracţionale documentate până în prezent, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi prejudiciat peste 100 de persoane pe teritoriul mai multor state membre ale Uniunii Europene (Olanda, Belgia, Spania, Polonia, Germania, Luxemburg, Cehia, Franța, Austria, Bulgaria și Slovacia).

 

25 de persoane vor fi duse la sediul D.I.I.C.O.T. Pitești pentru audieri, Dintre aceștia, 11 sunt bănuiți în cauză, iar restul au calitatea de martori.

Pentru documentarea activității infracționale, poliţiştii români au colaborat cu reprezentanţii EUROJUST, EUROPOL şi CEPOL, precum şi cu autorităţile judiciare din Olanda, Belgia, Spania, Polonia, Germania, Luxemburg și Cehia, colaborare în urma căreia au fost emise 18 ordine europene de anchetă.

Totodată, la solicitarea autorităţilor din România, organele judiciare din Olanda vor face 12 percheziții domiciliare pe teritoriul acestui stat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La percheziții au participat și jandarmi din Argeş şi din Gruparea Mobilă de Intervenţie a Jandarmeriei Craiova.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3