930 x122 grota rece

bascov

(VIDEO ȘOCANT) BASCOV: CÂINE BĂTUT ȘI UCIS CU BESTIALITATE

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) a fost sesizată sâmbătă, 16 decembrie 2017, cu privire la faptul că în comuna argeșeană Bascov un câine a fost spânzurat de un gard.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

„Ne-am deplasat la fața locului, fără a ne aștepta, însă, să vedem o imagine atât de înspăimântătoare. Un câine era țintuit la nivelul gâtului cu o sârmă de stâlpul unui gard, iar capul, ochii, nasul și gura erau pline de sânge. Plin de sânge era și stâlpul de lemn, o țeavă și o bâtă pe care le-am găsit alături.”, precizează Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor, care, în urmă cu doar câteva minute, ne-a furnizat și imaginile video pe care vi le prezentăm.

Câinele a fost schingiuit și apoi ucis cu o cruzime incredibilă.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

„La apelul nostru la 112 s-a deplasat un echipaj de poliție, iar ulterior am solicitat și prezența medicului veterinar concesionar pentru verificarea identității câinelui în cazul în care ar fi avut microcip și, deci, proprietar.

Animalul se pare că este un câine fără stăpân, iar din cele aflate până în prezent această crimă s-a petrecut în cursul dimineții (n.r. – dimineața zilei de sâmbătă) și se vehiculează și un nume al făptașului. Însă doar în urma investigațiilor Poliției sperăm că acesta va fi identificat cu certitudine.”, informează FNPA.

În conformitate cu legea 205/2005 cu privire la protecţia animalelor, modificată şi republicată în 2014, “uciderea, maltratarea şi schingiuirea animalelor” reprezintă infracţiuni sancţionabile cu închisoare de până la 1 an. Prea puțin pentru o faptă de o asemenea cruzime, pentru un individ care demonstrează astfel şi că reprezintă un grav pericol social.

„Aceste cazuri de o cruzime extremă sunt încă posibile în România pentru că de multe ori procurorii sunt permisivi și nu aplică sancţiunile prevăzute de lege, desconsiderând implicaţia actului criminal asupra animalului şi potenţialul agresiv al acestuia asupra societăţii.

Desigur, lipsa educaţiei este factorul preponderent. Educaţia în domeniu nu numai că poate corecta o atitudine agresivă, ci dezvoltă etica, empatia. În acest scop, prin Organizaţia EDUXANIMA, derulăm un program educaţional de succes, menit să educe copiii – viitorii adulţi în sensul unei relaţionări armonioase cu animalele.

Până când programul EDUXANIMA şi alte programe educaţionale să aibă efect asupra adulţilor, sperăm ca incidenţa unor asemenea cazuri de cruzime să fie redusă semnificativ prin abordarea lor strictă şi corectă de către Procuratură şi pedepsirea în consecinţă a făptaşilor.”, transmite Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90