Donaris 930 x 122

corbi

(VIDEO) UPDATE: UCIS DE VIITURĂ

UPDATE (ORA 23:10): Un bărbat de aproximativ 40-45 de ani, din comuna argeșeană Corbi, a murit în această seară după ce a fost surprins de viitură. Informația ne este furnizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Potrivit sursei citate, bărbatul a încercat să traverseze, călare, Râul Doamnei pe raza comunei Corbi. În încercarea sa de a traversa râul, a fost doborât de curenții puternici.

Citiți și: Incendiu la o casă din Argeș!

Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 20:30. ”Un echipaj de pompieri cu barcă pneumatică și un echipaj SMURD s-au deplasat la fața locului. După cercetarea zonei, au găsit trupul bărbatului, l-au scos la mal și au efectuat manevre de resuscitare. Cu tot efortul paramedicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru acesta, fiind declarat decedat.”, precizează Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș.

”Recomandăm populației să respecte indicațiile autorităților și să se informeze permanent în legătură cu modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență vizând fenomene hidrologice periculoase.”, mai transmit reprezentanții ISU.

Citiți și: Încă un accident! Un mastodont și un autoturism s-au ciocnit pe DN65, în Argeș

UPDATE (ORA 15:25): În bazinul hidrografic superior al Râului Doamnei a plouat foarte mult și s-a format o mini viitură (debit 50 mc/s la Bahna Rusului), care s-a propagat în aval prin comunele Nucșoara, Corbi, Pietroșani, Domnești și Dârmănești, ne precizează ISU Argeș.

“Au fost avertizate localitățile vizate și am trimis echipaje în zonă, pentru monitorizarea situației și eventuale intervenții.”, ne comunică Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului.

UPDATE (ORA 15:20): Femeia a fost salvată cu ajutorul unui buldoexcavator de către membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Nucșoara. Precizăm că femeia este din Constanța și se află în Nucșoara, ca turistă, împreună cu familia sa, cu o rulotă. 

Acum: Viitură în Nucșoara. Femeie izolată. Ploile abundente au umflat apele Râului Doamnei, în comuna argeșeană Nucșoara.

O femeie a fost surprinsă de o viitură (din fericire, nu de mari dimensiuni) pe o mică insulă pe cursul râului, în apropierea unei pensiuni (Floare de Colț), ne informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Autoritățile încearcă la această oră să ajungă la femeia izolată de ape. Vom reveni cu amănunte.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod galben de cantități însemnate de apă și instabilitate atmosferică pentru județul Argeș (AICI, subiectul pe larg). (Video: ISU Argeș)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3