NOR CURIER 930X122

decontare

Vin banii! Vești de ultim moment!

Vești de ultimă oră privind naveta elevilor!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Școlile trebuie să le dea elevilor până la 342 de lei pentru navetă, de pe 12 decembrie, în avans pentru luna aceasta, iar pe 15 decembrie să le deconteze sumele din noiembrie, anunță Edupedu.ro.

Sumele dublate pentru naveta elevilor care învață în altă localitate decât cea de domiciliu vor trebui acordate de către școli din această lună, în avans pentru luna decembrie, dacă vor exista cereri scrise din partea elevilor. Primirea banilor va fi în perioada 12 – 16 decembrie, potrivit Ordinului de ministru 6.376 din 7 decembrie 2022, publicat în Monitorul Oficial joi seara.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Pe data de 15 decembrie, aceleași școli vor face decontarea pentru luna noiembrie.

Pentru luna decembrie, banii vin între 12 și 16 decembrie, potrivit art. 5 alin.

În document apare că elevii vor face o solicitare scrisă la școală ce va fi înregistrată până la data de 10 a lunii curente, pentru luna următoare.

Suma aceasta forfetară lunară este de 60 lei/lună pentru distanţe de până la 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma de 60 lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru, până la maximum 342 de lei pentru 50 de km, prevede ordinul. Pentru distanţele de peste 50 de kilometri calculul se va face similar, prin suplimentarea cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru, conform documentului.

În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară prevăzută la art. 2 alin. (1), aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea sumei forfetare. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor de transport emise de operatorii de transport”.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Ionica Mateescu spune:

    Bună ziua și copiii care vin dintr-un sector în alt sector. Pot beneficia de acești baniii .mulțumesc

  • Mateescu Ionica spune:

    Bună ziua și copiii care vin dintr-un sector în alt sector pot beneficia de acești bani. Mulțumesc

  • Liciu Mihaela spune:

    Bună, beneficiază de acești bani și studenții??

  • Maria Bizadea spune:

    Buna ziua,copii care circula dintr-un sector in altul,are abonament STB si METROREX gratuit.Nu pot beneficia de banii de naveta!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3