SMART KIDS 930X122

alertă

Vrei să călătorești în perioada următoare? Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie de ultimă oră

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Suedia, cu privire la controalele de la punctele de frontieră. A fost prelungită perioada controalelor la frontieră.

Citiți și: O nouă tentativă de fraudă! Incredibil ce instituție folosesc atacatorii!

Alertă de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul de Externe informează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Suedia că autoritățile suedeze au anunțat prelungirea controlului la frontiera de stat. Măsura se aplică în perioada 12 mai – 11 noiembrie 2023.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se asigure că pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei dețin în permanență asupra lor un act de identitate valabil. Acesta poate fi și pașaport sau carte de identitate națională.

Citiți și: Informare de ultim moment! Alertă meteo în toată țara!
Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm. Numărul ce poate fi apelat este +468205674. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Ulterior, acestea vor fi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei. Numărul este: +46736985463.

Ministerul de Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://stockholm.mae.ro, www.mae.ro. Călătorii au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90