NOR CURIER 930X122

weekend

Weekend-ul de 3 zile, în dezbatere în Parlamentul României

Weekend-ul de 3 zile, în dezbatere în Parlamentul României.

Citiți și: Meteorologii anunță temperaturi de vară în weekend

După modelul altor state care analizează posibilitatea eficientizării muncii prin acordarea mai multor libere angajaţilor, şi în România se pregăteşte introducerea unei zile de weekend în plus.

Mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege care introduce săptămâna de lucru de 4 zile, pentru ca angajații să beneficieze de un weekend de trei zile, scrie antena3.ro.

Citiți și: Mai multe zile libere pentru angajați. Săptămâna de lucru mai scurtă

Proiectul a fost înregistrat pe 3 martie și modifică Legea nr.53/2003 din Codul Muncii. Iniţiativa aparţine mai multor senatori și deputați ai PNL și USR.

Acelaşi proiect prevede şi o durată a timpului de lucru de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe săptămână, astfel încât angajații să lucreze doar 4 zile pe săptămână și să aibă un weekend de trei zile.

(Foto: descriptiv / Sursa: antena3.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90