New Profesional Consult 930 x 122

act normativ

Zeci de milioane de euro pentru acești români!

Sume valoroase vor intra în conturile fermierilor români în perioada următoare!

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

Începând cu mijlocul lunii viitoare, Guvernul României va face o serie stufoasă de plăți pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui, conform Playtech.ro.

Acestea se vor realiza în două etape. Primele plăți se vor face începând cu 15 mai 2023 pentru cererile în valoare de 21,6 milioane de euro, pe baza cererilor depuse de crescătorii de vaci de lapte până la data de 23 martie 2023. Ulterior, se anunța o nouă sesiune de depunere a cererilor de plată, urmând ca plățile să se realizeze în al doilea semestru al anului 2023.

Citiți și: Sindicatul Europol: Ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii!

Potrivit premierului României Nicolae Ciucă, aceste ajutoare au ca scop principal, printre altele, compensarea agricultorilor și fermierilor români care au înregistrat pierderi financiare semnificativ în contextul războiului din Ucraina.

În plus, pentru a susține procesatorilor români din industria alimentară, se dorește îmbunătățirea și adaptarea, în viitorul cât mai apropiat, a măsurii potrivit căreia procesatorii beneficiază de o primă de 10% din valoarea producției prelucrate în România.

Menționăm faptul că acest proiect de act normativ este în curs de analiza și dezbatere în Parlament.

Foto principal: /descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90