930 x122 grota rece

dezastre

Zile de foc în Piteşti şi Mioveni. Se dă alarma pentru un exerciţiu militar de amploare

Zile de foc în Piteşti şi Mioveni. Se dă alarma pentru un exerciţiu militar de amploare.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş anunţă că, în perioada 17 – 20 noiembrie, județul nostru va fi gazda unui exercițiu internațional, organizat pentru a testa colaborarea forțelor de intervenție în cazul producerii unor dezastre.

Exercițiul va implica activarea mecanismului de protecție civilă al UE, iar echipaje cu autospeciale de intervenție și echipamente speciale din mai multe țări vor sosi pentru gestionarea situațiilor de urgență create.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

„În cadrul exercițiului vor participa echipaje din patru țări UE (Portugalia, Slovacia, Moldova și România), reprezentanți din partea Departamentului pentru Situații de Urgență\Direcția Generală pentru Protecție Civilă, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei și Poliției Argeș, alături de cadre ale trei Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență, voluntarii SMURD ai inspectoratului și reprezentanți din partea unităților administrativ teritoriale și ai obiectivelor implicate în exercițiu.

Acțiunea se va concentra în jurul Municipiul Pitești și a orașului Mioveni, iar scenariile acestui exercițiu vor implica desfășurări de forțe și acțiuni în cadrul unor importante obiective din județ. Drept pentru care, rugăm cetățenii să faciliteze activitățile forțelor în teren.

Menționăm că această activitate se va desfășura cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii COVID-19”, precizează ISU Argeş într-un comunicat.

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90