930 x122 grota rece

caniculă

Zile sufocante şi nopţi tropicale care vin la pachet cu ţânţarii

Meteorologii au transmis, astăzi, primele coduri de caniculă din acest an. Au fost anunţate zile cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius şi disconfort termic accentuat.

Citiți și: Vremea în Argeș. Temperaturile vor depăși pragul critic

 

Citiți și: Argeș. Avertizare pentru toată lumea! Nu e de joacă

 

„În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade. Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei”, se precizează pe site-ul ANM.

Totodată, populaţia de ţânţari a ajuns la maturitate şi a început deja să iasă la atac. După perioada de dezvoltare (lunile aprilie – mai) şi odată cu zilele călduroase, enervantele insecte îşi fac deja simţită prezenţa în casele oamenilor.

Prin urmare, oamenii sunt sfătuiţi să îşi cumpere sau să-şi monteze plase pentru insecte la ferestrele locuinţelor, ori să folosească soluţii pentru combaterea acestor insecte.

(Foto: descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3