caniculă

Zile sufocante şi nopţi tropicale care vin la pachet cu ţânţarii

Meteorologii au transmis, astăzi, primele coduri de caniculă din acest an. Au fost anunţate zile cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius şi disconfort termic accentuat.

Citiți și: Atenţionare meteo de ultimă oră: caniculă în tot judeţul

 

Citiți și: Cod galben de caniculă pentru trei zile

 

„În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade. Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei”, se precizează pe site-ul ANM.

Totodată, populaţia de ţânţari a ajuns la maturitate şi a început deja să iasă la atac. După perioada de dezvoltare (lunile aprilie – mai) şi odată cu zilele călduroase, enervantele insecte îşi fac deja simţită prezenţa în casele oamenilor.

Prin urmare, oamenii sunt sfătuiţi să îşi cumpere sau să-şi monteze plase pentru insecte la ferestrele locuinţelor, ori să folosească soluţii pentru combaterea acestor insecte.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441