930×122 CAPRA 5

IJJ Argeș

Ziua Jandarmeriei Montane. În Argeș funcționează 2 posturi montane de jandarmi

Mesajul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș cu ocazia zilei Jandarmeriei Montane:

Citiți și: Trei mari licee din Pitești au fost vizitate de jandarmi

„Structurile montane ale Jandarmeriei Române sunt cele care acționează pe traseele turistice și stațiuni montane, având atribuții atât de menținere a ordinii publice, cât și de asigurare a protecției fondului cinegetic și piscicol natural, a fondului silvic si de protecție a mediului.

Astăzi, la 20 de ani de la înființarea acestor structuri, putem afirma cu mândrie că personalul care le încadrează nu este doar unul specializat, ci este format din jandarmi pasionați, care iubesc muntele și pentru care „biroul” înseamnă o pajiște montană.

Citiți și: Jandarmii recrutează! Sute de locuri scoase la concurs

 

În județul nostru funcționează Postul Montan de Jandarmi Arefu, înființat în anul 2009 și Postul Montan de Jandarmi Rucăr, înființat în anul 2012, și au ca zonă de competență nordul județului Argeș.

Pasiune și dăruire, acestea sunt cele două cuvinte care descriu cel mai bine activitatea jandarmilor montani.

Nu de puține ori s-a întâmplat să te deplasezi rapid dintr-un loc în altul, știind că în tine își pune speranța o persoană aflată în dificultate, și că tu ești cel care face diferența dintre viață și moarte, iar satisfacția cea mai mare este atunci când toți salvatorii, indiferent de structura din care fac parte, raportează misiune îndeplinită” a spus Florin, șeful Postului Montan de Jandarmi Rucăr.

Astăzi, de ziua Jandarmeriei Montane, noi le urăm mulți ani plini de realizări, le dorim putere de muncă, așteptându-i mereu acasă și suntem convinși că vor purta numele Jandarmeriei Române pe cele mai înalte culmi, atât la propriu, cât și la figurat.”

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570×90 MAIA