pizzeria sapori  930 122

autostrada-bucuresti-pitesti

În loc de autostradă, ne alegem cu un drum expres?

Parlamentarul PSD Mircea Drăghici, chestor al Camerei Deputaţilor, a anunţat astăzi, după prezentarea strategiei de dezvoltare a judeţului Argeş pentru perioada 2014-2020, că Guvernul ar avea în plan o soluţie de compromis pentru tronsonul de autostradă Piteşti-Sibiu.

Conform deputatului, soluţia ar fi ca tronsonul să fie realizat în regim de drum expres, cu costuri mult mai mici decât în cazul în care s-ar face o autostradă. În acest fel Guvernul ar avea apoi posibilitatea realizării unui parteneriat public-privat prin care tronsonul de drum respectiv să fie amenajat ca autostradă. În prezent, din cauza costurilor mari (3,5 miliarde de euro), Guvernul are în intenţie realizarea autostrăzii Braşov-Sibiu ca alternativă la Piteşti-Sibiu.

Dumitru Voicu, primarul comunei Miceşti (PSD), a spus că în aceste condiţii s-ar impune o acţiune de forţă a autorităţilor din Argeş, deoarece „numai uniţi vom învinge” pentru ca autostrada să fie realizată.

Şi primarul Tudor Pendiuc a avut un punct de vedere tranşant. „Nu trebuie susţinută o asemenea variantă! Sunt zeci de mii de autoturisme care merg pe coridorul IV, taxele ar fi nelalocul lor. Raţiunea pentru care se impune autostrada Piteşti-Sibiu este una industrială. Pentru ruta Sibiu-Braşov raţiunile ar fi mai mult turistice. Nu se poate juca această carte a excluderii Argeşului din toate structurile, culoarul IV paneuropean de transport trebuie să rămână aici!”, a afirmat Pendiuc.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90