Kaia 930 x 120

Are Universitatea Pitești probleme financiare? Căminul din Războieni s-a închis!

Astăzi căminul 1 din Războieni pe care Universitatea Pitești îl folosea pentru cazarea a peste 80 de studenți a fost închis. Informația o furnizează upitmedia.ro, publicația online a Universității. Clădirea a fost predată Consiliului Local, care este proprietar.

„Decizia a fost luată în urmă cu o săptămână de către Consiliul de Administraţie al UPIT. Hotărârea a venit după o analiză din care a rezultat că menţinerea în funcţiune a căminului nu mai este rentabilă. Conform spuselor prorectorului pentru relaţii cu studenţii, absolvenţii şi mediul socio-economic, Constantin Drăghici, la 30 septembrie 2013 Universitatea din Piteşti a înregistrat cheltuieli de 641 de lei pe lună pentru fiecare student cazat în cămin, în timp ce veniturile au fost de 94-95 de lei. Totodată, cheltuielile au crescut faţă de anul trecut, când suma înregistrată a fost de 405 lei”, scrie upitmedia.ro.

Potrivit aceleiași surse, cei 82 de studenți care erau cazați în căminul 1 au fost mutați săptămâna trecută în campusul de pe „Gheorghe Doja”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90