Eurial 930 x 122

TARGUL_CARNEXPO_DANIEL_CONSTANTIN_1

Daniel Constantin: „Antonescu riscă să nu mai fie ales cu o asemenea abordare”

Daniel Constantin, în calitatea sa de președinte al Partidului Conservator, explică de ce Crin Antonescu riscă să piardă din voturile electoratului USL în condițiile atacurilor pe care acesta le-a formulat la adresa partenerilor din Uniune.

„Am spus lucrul acesta pentru că am văzut abordările lui Antonescu, calificativele pe care i le-a acordat atât lui Ponta, cât şi mie şi altor lideri. Am văzut de fiecare dată anumite abordări faţă de membrii PSD sau PC. Noi vom susţine în continuare, avem un candidat comun şi vrem să fie preşedintele României, dar cu mesajele pe care le transmite acest candidat membrilor de partid cred că mesajele noastre nu vor mai avea efectul dorit. Noi ne dorim să îi convingem pe toţi cei care simpatizează partidele din USL să voteze un singur candidat, dar dacă acel candidat de fiecare dată se referă într-un mod nepoliticios nu mai depinde de noi. Riscă probabil să nu mai fie ales cu o asemenea abordare”, a declarat Daniel Constantin la Realitatea TV.

„Liberalii, de fiecare dată când am avut proiecte, nu s-au opus. Şi a fost în regulă absolut totul. De aceea pentru mine a fost greu de înţeles abordarea pe care a avut-o Crin Antonescu. Nu cred că mai avem nevoie de scandaluri, nu cred că mai avem nevoie de o situaţie tensionată în ţară. Toată lumea aşteaptă responsabilitate, şi de la mine, şi de la Crin Antonescu, de la cei care guvernează astăzi. De aceea cred că nu mai avem nevoie de o astfel de discuţie de fiecare dată. Eu am fost puţin surprins, sunt colegi chiar din PNL care au fost surprinşi. Sunt lucruri pe care le vom lămuri şi care nu credem că ar trebui să ţină prima pagină a ziarelor. Domnul Antonescu poate să dea explicaţiile de rigoare la ce a vrut să facă referire. Eu doar remarc afirmaţiile din ultimul timp. Eu sunt subordonat, domnul Dan Voiculescu este neruşinat, Victor Ponta este parşivel. Nu înţeleg abordarea aceasta. Nu am văzut un astfel de calificativ la adresa lui Traian Băsescu!”, a adăugat președintele PC.

Pe de altă parte, Daniel Constantin afirmă că Partidul Conservator și-a obținut pe merit locurile pe care le deține în Parlament, iar nu datorită PNL-ului: „Eu nu cred că ne-a dat domnul Antonescu sau PNL locuri în Parlament! Toate trei partidele am muncit în anul 2012, am arătat lucrurile rele care se făceau şi cred că ne-am câştigat cu toţii locurile pe care le avem astăzi în Parlamentul României. Ba mai mult, aş putea să spun că PC are mai puţine locuri decât ar fi meritat. PC e un partid care îşi face datoria astăzi la guvernare. Principalul „reproş” care ni se poate aduce, şi mie, şi Mariei Grapini, e că ne-am ocupat mai mult de partea de guvernare decât de partea politică. Cred că am făcut bine. Toate proiectele pe care le-am promis am lucrat la ele”.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA