930×122 CAPRA 5

15 poze spectaculoase de la simularea cutremurului! VEZI GALERIE FOTO!

Împreună cu toate instituţiile şi autorităţile responsabile în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul Școlar Argeș au desfăşurat astăzi la Colegiul „Dumitru Neniţescu” din Piteşti un exerciţiu de alarmare în caz de cutremur.

În paralel, pe amplasamentul Arpechim Bradu a avut loc un exerciţiu de intervenţie în scopul limitării şi înlăturării efectelor unui accident tehnologic, urmat de un seism. Exercițiul a presupus și convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sub conducerea prefectului Cristian Soare, care a coordonat activitatea tuturor structurilor implicate în acest exerciţiu.

În urma producerii cutremurului, de peste 7 grade pe scara Richter, conform scenariului, s-au înregistrat avarii la reţelele de electricitate, gaz şi apă și au fost afectate mai multe imobile, printre care şi Colegiul „Dumitru Neniţescu” din Piteşti (s-a simulat afectarea structurii de rezistenţă a liceului, a structurii de rezistenţă a căminului liceului şi afectarea unei scări de acces, producerea unui incendiu la parterul căminului, precum şi blocarea unui elev la etajul II al căminului). La fața locului s-au deplasat forţe şi mijloace tehnice specializate, care au asigurat următoarele tipuri de intervenţie: evacuare, lichidarea incendiului, căutare-salvare, deblocare, descarcerare și acordarea primului ajutor. La acest exerciţiu au participat toți directorii de unități de învățământ liceal și gimnazial din Pitești și zona metropolitană.

Fotografiile sunt realizate la exercițiul desfășurat la Colegiul „Dumitru Neniţescu”.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90