930X122 MAIA

conferinta regionala

RISIPA DE ALIMENTE, SUBIECT DE CONFERINȚĂ REGIONALĂ

În perioada 1-4 aprilie Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va găzdui la Palatul Parlamentului din Bucureşti cea de a 29-a Conferinţă Regională pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură/FAO şi lucrările celei de a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO. De asemenea, între 29 și 31 martie vor avea loc consultările organizaţiilor non guvernamentale şi a societăţii civile din domeniu din Europa şi Asia Centrală.

Citiți și: RISIPA DE ALIMENTE ȘI FERMELE DE FAMILIE, SUBIECTE DE DEZBATERE LA PALATUL PARLAMENTULUI

Conferința regională FAO este principalul forum şi organism de conducere care convine asupra priorităţilor comune în regiunea noastră în domeniul agriculturii, silviculturii, pescuitului şi dezvoltării rurale. Aceasta le permite miniştrilor şi reprezentanţilor din diferite agenţii guvernamentale să discute şi să decidă asupra politicilor care sunt importante pentru toate ţările din Europa și Asia Centrală.

Pe durata sesiunii de la Bucureşti din aprilie problema risipei de alimente şi a deşeurilor alimentare va fi un subiect central al agendei. Informaţiile prezentate ţărilor membre vor ameliora înţelegerea cauzelor care conduc la pierderea de produse alimentare în regiune. Rezultate preliminare arată faptul că principalul motiv în producerea deşeurilor alimentare sunt consumatorii care cumpără produse alimentare cu termen de valabilitate mare. Este o realitate ce conduce la o creştere a cantității de marfă nevândute şi, pe cale de consecință, la alimente irosite care ar fi fost de altfel perfect comestibile.

Kaia 555×222
570×90 MAIA