EcoMoto 930×122

Zika

tantar-malarie

ALERTĂ! UN NOU CAZ DE ZIKA

Un nou caz de persoană infectată cu virusul Zika! Pacientul este din Cluj-Napoca, are 36 de ani și a călătorit recent în străinătate, anunță Ministerul Sănătății.

Citiți și: ALERTĂ! COPIL INFECTAT CU VIRUSUL ZIKA

„Pe data de 27 iulie Ministerul Sănătății a primit confirmarea existenței unui al treilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetățean român în afara țării.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 ani, care locuiește în Cluj-Napoca și care a călătorit în Republica Dominicană – zonă activă de transmitere a virusului Zika – în perioada 6-13 iulie. A urmat un alt sejur în SUA, în perioada 13-20 iulie. Bărbatul a sosit în România pe data de 21 iulie. O zi mai târziu, pe 22 iulie, s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca cu simptome de febră și erupție tegumentară generalizată. Pe 25 iulie probele prelevate de la pacient au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino, iar pe 27 iulie rezultatele au dovedit prezența virusului Zika.

Bărbatul este în afara oricărui pericol și respectă recomandările făcute de medici și de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj. O campanie de tratamente anti țânțari a avut loc în Cluj-Napoca săptămâna trecută.

Ministerul Sănătății apreciază în continuare riscul de transmitere a virusului pe teritoriul României la un nivel minim. Reamintim că virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu un pacient infectat.”, informează Ministerul Sănătății.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3