- Publicat de: ePitești
- 4-12-2016, ora 14:53
- Știri
PERICOL ÎN HIPERMARKET. POLIȚIA AVERTIZEAZĂ
Pericol în hipermarket. Poliția avertizează. În decembrie, luna în care volumul cumpărăturilor crește considerabil, hipermarketurile, magazinele în general, pot deveni „atractive” și pentru hoți. Este motivul pentru care Poliția Română vă face câteva recomandări pentru a elimina pericolul de a fi furați. Poliția are, de asemenea, recomandări și în cazul cumpărăturilor online.
Citiți și: Video. De la petrecere la dramă: 6 tineri loviți intenționat cu mașinaLa cumpărăturile în magazine
-Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar!
Citiți și: Pitești. Captură de senzație! Hoți urmăriți internațional, prinși de polițiști!-Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi întreaga sumă de bani pe care o aveți la dumneavoastră, ci numai necesarul pentru plata produselor cumpărate!
-Atunci când plătiți cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
-Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi sigur că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!
-La întoarcerea spre casă, evitaţi deplasarea prin zone puţin circulate sau întunecate!
La cumpărăturile on-line
-Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!
-Documentaţi-vă înainte să participați la licitaţiile prin internet cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar și la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs.
-Examinaţi feedback-ul despre vânzător oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el!
-Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card dacă site-ul nu folosește o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică!
-Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail!