930×122 CAPRA 5

achimaș

ÎNCĂ UN COPIL DIN ARGEȘ ARE SHU! CE SOLICITĂ MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

Din păcate, rezultatele analizelor au confirmat sindromul hemolitic-uremic (SHU) la băiețelul, Andrei Ioana, din Mioveni-Argeș, în vârstă de 1 an și 4 luni, transportat astăzi de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul „Marie Curie” din București. Informația este confirmată și de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, care în această seară a fost la spital.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

„Am consultat foile de observaţie. Până în acest moment nu s-a pus problema în niciun moment de acest sindrom. Până azi. Nici analizele nu au relevat aşa ceva. Starea era cu totul alta ieri. Azi a fost transferat de la Piteşti. Este la terapie, starea lui e stabilă, va fi dializat.”, a declarat ministrul Sănătății, conform http://www.digi24.ro/.

Pe de altă parte, ministrul reclamă că Spitalul de Pediatrie din Pitești nu ar fi raportat nici acest caz la Direcția de Sănătate Publică Argeș. Ministrul cere demisia sau demiterea conducerii spitalului din Pitești.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

„Ancheta de până acum… Sunt foarte, foarte nemulțumit! Am instituit anchetă internă, am rechemat șeful Corpului de control de la Timișoara pentru a relua întreg cazul. Și INSP (n.r. – Institutul Național de Sănătate Publică) este în alertă.

Ce am constatat, și sunt extrem de nemulțumit pentru acest lucru, este faptul că din nou, deși am precizat în mod expres ca astfel de cazuri să fie raportate Direcției Sanitare, acest lucru nu s-a petrecut din nou la Pitești. De aceea cer în mod expres și public demisia conducerii spitalului de copii din Pitești sau să fie demiși de Consiliul Județean de acolo.”, a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit sursei citate.

Copilul din Mioveni a fost „plimbat” între spitale pe parcursul a mai bine de 10 zile. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/fetita-din-arges-cu-suspiciune-de-shu-plimbata-intre-spitale/.

Amintim că trei copii (trei fetițe) din județul Argeș (din Topoloveni, Poiana Lacului și Pitești), toate diagnosticate cu sindrom hemolitic-uremic, au murit în urma infectării. Nici până la această oră, însă, autoritățile nu au aflat cauza îmbolnăvirilor. (Foto: Spitalul de Pediatrie din Pitești)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90