930×122 CAPRA 5

casa memorială

RUȘINE! STATUL DĂ CU FLIT CASEI MEMORIALE ION MIHALACHE

Statul român nu este interesat să cumpere casa memorială „Ion Mihalache” din județul Argeș.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu fata de 20 de ani care a dispărut împreună cu fiica de 5 ani

Potrivit Mediafax, care citează un anunț în acest sens al Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, Ministerul Culturii şi-a declinat interesul de a exercita dreptul de preemţiune în cazul acestui imobil.

Conform aceleiași surse, oferta de vânzare respinsă de stat s-a ridicat la doar 50.000 de euro.

Citiți și: Minune pentru logodnicul milionarei, șoferul bolidului Mercedes

Nu se precizează motivul refuzului, dar îl putem bănui: veșnicul și penibilul „nu sunt bani”.

Conacul-casă memorială „Ion Mihalache”, construit acum 135 de ani, este clasat în grupa B a Patrimoniului Naţional. Situat în comuna Dobrești, la 20 de kilometri distanță de orașul Topoloveni, conacul, ultimul care se leagă de numele marelui om politic Ion Mihalache, este situat pe un teren cu o suprafață de 1.857 de mp. Suprafața construită este de 548 de mp. Casa are 15 camere, o parte cu demisol și parter și o alta cu parter și un etaj.

Artmark Historical Estate a estimat valoarea imobilului la 70.000-80.000 de euro, prețul de pornire într-o eventulă viitoare licitație fiind de 40.000 de euro.

În 1918 Ion Mihalache a pus bazele Partidului Ţărănesc, partid al cărui preşedinte a fost până în 1926. (Foto: artmarkhistoricalestate.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3