NOR CURIER 930X122

dacia

VESTE TRĂSNET! DIGI 24: RENAULT MUTĂ ÎN MAROC PRODUCȚIA LOGAN MCV

Digi 24: Renault mută în Maroc producția Logan MCV.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

În urmă cu puțin timp, Digi 24, citând o publicație franceză, a anunțat că grupul Renault va muta producția Logan MCV de la uzina Automobile Dacia din Mioveni la uzina din Tanger-Maroc. Potrivit Digi 24, informația nu a fost nici confirmată, nici infirmată de Renault.

UPDATE 1: Renault a decis relocarea în Maroc, din anul 2017, a liniei de producţie Logan Break MCV, anunţă Jean-François Gal, directorul uzinei Renault Tanger, citat de site-ul L’Usine Nouvelle, anunță și Mediafax. „Vom prelua producţia acestui model fabricat în prezent în România (Logan Break MCV – n.red.) începând din primul trimestru al anului 2017.”, a declarat Jean-François Gal. Directorul uzinei Renault Tanger a explicat că mutarea producţiei Dacia/Renault Logan Break MCV va necesita investiţii suplimentare, în valoare de circa 20 de milioane de euro.

Citiți și: Alertă la Dacia!

Uzina Renault din oraşul marocan Tanger – acolo unde sunt fabricate deja modele Sandero, Dokker şi Lodgy – estimează pentru anul 2017 o producţie totală de 300.000 de vehicule, incluzând Logan MCV, precizează Mediafax.

UPDATE 2: Grupul Renault a transmis un comunicat de presă în care precizează că producţia Dacia Logan MCV nu va fi cu totul relocată, ci că se va extinde şi în Tanger-Maroc, dar fără vreun impact asupra uzinei din Mioveni.

 „Cu scopul de a elibera o capacitate de producţie pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV şi în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni şi la uzina din Tanger, în Maroc. (…) Capacitatea de producție instalată a uzinei din Mioveni este utilizată la maximum. În acest context, această a doua industrializare nu impactează nici organizarea uzinei din Mioveni, nici activitatea şi nici salariaţii din România.”, anunță Grupul Renault.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90