930 x122 grota rece

sarbatori_arges_2010_golesti0832

Dan Puric vine la Sarbatorile Argesului si Muscelului

În perioada 10 august- 4 septembrie, Consiliul Judeţean Argeş organizează cea de a V-a ediţie a ciclului de manifestări intitulate Sărbătorile Argeşului şi Muscelului.

Ca de obicei, Sărbătorile vor începe cu Festivalul internaţional de folclor Carpaţi, ajuns la cea de a XXVIII-a ediţie, cu invitaţi din ţară şi din Belgia, Israel, Malta, Slovacia, Spania, Turcia şi Letonia. Principalul eveniment se va consuma pe 3 septembrie la Muzeul Goleşti, la întâlnirea cu Fii şi Fiicele judeţului Argeş, ocazie cu care vor fi premiate personalităţile din cultură, sport şi presă. De aproximativ două săptămâni au început activitatea şi comisiile de specialitate care vor selecta, conform criteriilor stabilite la prima ediţie, pe baza propunerilor venite din partea instituţiilor şi argeşenilor, cei care vor fi distinşi cu aceste premii. Până acum, conform vicepreşedintei CJ Argeş Simona Bucura Oprescu, au fost făcute 11 propuneri pentru personalităţi din cultură, trei din sport şi, până acum, niciuna din mass-media.

De precizat că anul acesta practic se închide cercul domeniilor cu argeşeni care au primit astfel de distincţii, desigur ciclul urmând să se reia. În cele patru ediţii, au primit titlul de Cetăţean de Onoare al Argeşului şi Muscelului în jur de 30 de argeşeni, iar alţi aproximativ 1000 au devenit Fii sau Fiice ai judeţului. Anul acesta, bugetul este cu 10% mai mic faţă de cel de anul trecut, însă o parte din cheltuieli vor fi susţinute prin sposorizări. Bugetul ediţiei precedente a fost de 10 miliarde lei vechi, însă doar 6 au fost cheltuite.

Ca elemente de noutate, această ediţie va conţine şi o tabără de şah la Centrul de Cultură „Brătianu”, o tabără de pictură de icoane pe sticlă găzduită de Centrul Brătianu şi de muzeul goleşti, o nuntă tradiţională în Muscel la Goleşti, spectacol de fanfare, un festival de teatru de păpuşi, la „Aşchiuţă”, dar şi un simpozion cu degustare de vin „Vinul argeşean”. Cea de a III-a ediţie a Dracula Fest, în perioada 20-21 august, va fi găzduită din nou de Cetatea Poenari şi de poiana de la Arefu, însă în prezent Salvamontul încearcă să identifice un nou traseu pentru urcarea în poiană, drumul de la ediţia precendentă fiind afectat. În fine, printre invitaţii de marcă, anul acesta este aşteptat din nou maestrul Tudor Gheorghe, un bun prieten al preşedintelui Constantin Nicolescu, dar şi un spectacol cu Dan Puric, „Despre iubire”, la Goleşti, pe data de 2 septembrie.

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90