930X122 MAIA

arpechim_ansamblu

Peste 1.000 de angajati ai Oltchim, inclusiv din Arges, in somaj tehnic

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea va trimite in luna septembrie 2011 in somaj tehnic nu mai putin de 1.161 de salariati, dupa ce, intre 10 si 31 august, a decis sa trimita in somaj 1.025 de oameni, din cei 3.454 de angajati. Vor fi afectati atat salariati care lucreaza la combinatul din Ramnicu-Valcea, cat si cei de la divizia Petrochimica din Bradu, Arges.

 

Conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, suspendarea contractelor individuale de munca se va face pe intreaga luna septembrie, iar in acest timp salariatii vor ramane la dispozitia angajatorului, compania avand oricand posibilitatea sa dispuna reluarea activitatii in conditii normale de lucru. „Pe durata suspendarii contactelor, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 80% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat”, se precizeaza in comunicat.

In aceasta saptamana va avea loc si Adunarea Generala a Actionarilor in care actionarii Oltchim vor discuta posibilitatea atragerii unor credite de 150 de milioane de euro pentru capitalul de lucru necesar functionarii la intreaga capacitate a complexului Oltchim-Arpechim, precum si a altor 100 de milioane de euro pentru investitii la combinat si in activitatea de petrochimie. Compania are nevoie, in prezent, numai la Oltchim de capital de lucru in valoare de 70 milioane euro.

Printre alte puncte pe ordinea de zi a AGA se afla si cel de aprobare a inchirierii, pentru o perioada de cincisprezece ani, catre Linde Gas Romania SRL, a unui teren intravilan, in suprafata totala de 21.401 mp, situat in intravilanul comunei Bradu, in vederea construirii unei fabrici de oxigen azot pentru furnizarea de gaze tehnice unitatii de petrochimie de la Arpechim Pitesti; aprobarea prelungirii contractelor de inchiriere intre Oltchim si Protectchim SRL, Mentchim SA si Designro SA.

555×222  MAIA
570 X 90 POSADA 3