Donaris 930 x 122

alde

CONSILIER ALDE ACUZĂ: PRIMĂRIA PITEȘTI ARUNCĂ BANI PUBLICI PE FEREASTRĂ

Consilier ALDE acuză: Primăria Pitești aruncă bani publici pe fereastră. Încheiem astăzi seria materialelor de presă despre votul consilierilor locali cu privire la o nouă reabilitare a Pieței Primăriei, pe banii piteștenilor și la nici 12 ani după precedenta modernizare. După cum v-am informat, consilierii Puterii, dar și ai așa-zisei Opoziții au votat în unanimitate, ”docili”, proiectul primarului Cornel Ionică, prin care se alocă aproximativ 4 milioane de euro pentru noua reabilitare.

Citiți și: Pitești. Un concert deosebit are loc, azi, în Piața Primăriei!

Vă redăm și discuțiile pe care le-am avut cu 3 dintre consilierii de la Putere: Radu Bănică, de profesie jurist, consilier PSD, și consilierii ALDE, Daniel Florea, inginer, și Ionuț Zidaru, profesor.

Radu Bănică: ”Piteștenii, într-adevăr, poate au alte priorități, fiecare spune despre groapa din cartierul lui”

Citiți și: Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, lăudată la Simfonie de ambasadori!

Când l-am întrebat pe Radu Bănică despre devizul estimativ al viitoarelor lucrări de la Piața Primăriei, consilierul a avut o pierdere de memorie.

”Nu-mi aduc aminte în momentul ăsta, nu-mi aduc aminte deloc de hotărârea de ieri (n.r. – joi, 31 ianuarie 2019). Lăsați-mă să mă uit un pic să văd despre care hotărâre este vorba, să mă uit un pic pe e-mail pentru că nu știu, nici măcar nu-mi aduc aminte hotărârea”.

”Indiferent care ar fi proiectul, argumentele sunt aceleași: când trebuie ceva reabilitat, facem reabilitările. Dacă s-a ajuns la stadiul în care este nevoie de reabilitare, facem. Iar întotdeauna evaluarea este făcută de un specialist, nu putem să contrazicem devizul specialistului. Dacă nu sunt documentații tehnice în spate, niciodată nu se va vota așa ceva”, a declarat Bănică pentru ePitești după ce i-am explicat ce proiect a votat.

”Vor fi prize wi-fi, va fi wi-fi, vor fi toalete publice, vor fi multe alte lucruri ca și modernizare, nu doar reabilitare”, își amintește brusc PSD-istul după ce l-am întrebat despre responsabilii precedentei reabilitări. Radu Bănică susține că este un proiect prioritar și… nu prea pentru piteșteni.

”Este un proiect prioritar pentru piteșteni și pot să vă spun și de ce. Pentru că Piața Primăriei, zona centrală a orașului, dă fața orașului. Adică oamenii care vin și care… Adică pentru piteșteni poate nu, dar ca imagine, ca și carte de vizită a orașului, este importantă. Piteștenii, într-adevăr, poate au alte priorități, fiecare spune despre groapa din cartierul lui că asta este, nu trebuie să ne ferim, există gropi în fiecare cartier. Fiecare piteștean are alte interese, dar per total, pentru piteșteni este în regulă”, se încheie discuția cu PSD-istul Radu Bănică.

Ionuț Zidaru: ”Sper să nu se mai repete aceeași situație în care să se facă reabilitare și să fie aruncați niște bani publici”

Nici Ionuț Zidaru nu a știut să ne spună care este devizul estimativ al viitoarelor lucrări. Ne-a răspuns senin că ”scrie în proiect devizul!”

”Piața trebuie reabilitată și adusă la standarde moderne pentru că plăcile de granit s-au distrus și în Piață nu există toalete ecologice, există o toaletă undeva, provizorie, și noul proiect încearcă să modernizeze și în sensul acesta și o să fie un spațiu mult mai acceptat pentru piteștenii care vin spre zona centrală. Deci noua configurare a Pieței va fi una modernă, va arăta mai modern decât este acum”, precizează Zidaru.

Referitor la prima investiție, de acum aproape 12 ani: ”Termenii unei lucrări au un anumit timp (…) Sper ca acum, cu noua intervenție care va fi, lucrurile să se rezolve, adică să nu se mai repete aceeași situație în care să se facă reabilitare și să fie aruncați niște bani publici, așa, degeaba, cum a fost atunci”, ne declară Zidaru.

Cine trebuie să răspundă pentru eșecul precedentei reabilitări? ”Cine a semnat contractul de licitație, cine și-a asumat proiectul până la urmă. Nu știu care au fost condițiile de atunci”.

Consilierul ALDE este de părere că proiectul e prioritar pentru piteșteni, însă recunoaște că cetățenii au nevoie și de locuri de parcare sau străzi reabilitate.

Daniel Florea: ”La precedenta investiție, prețul a fost foarte mare”

Ultimul consilier cu care am luat legătura este Daniel Florea. Nici acesta nu ne-a putut preciza care este devizul estimativ al lucrărilor, pentru că ”au fost multe proiecte pe ordinea de zi”.

”Bineînțeles că este necesar să se reabiliteze. Toate proiectele pe care le-am votat sunt necesare. Totul este în favoarea piteștenilor. Trebuie ca și orașul nostru să fie ca și alte orașe europene”, ne declară Florea.

”Și la precedenta investiție eram consilier local și atunci au fost mai multe discuții legate de preț. Prețul a fost foarte mare, nu îmi amintesc suma”, adaugă consilierul. Însă nu consideră că ar exista responsabili pentru precedenta investiție deoarece orice lucrare, susține Florea, după o perioadă de timp, are nevoie de alte lucrări suplimentare.

Când vine vorba despre cerințele piteștenilor, consilierul ALDE susține că grupul din care face parte are un proiect prin care discută în permanență cu cetățenii și încearcă să găsească soluții pentru problemele lor.

Amintim că discuții similare am purtat și cu alți consilieri locali. Puteți (re)citi materialele AICI, AICI sau AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • sabina spune:

    Mai exista partidul Alde ? Stiam ca a fuzionat cu Pro Romania si s-au dus amandoua la fund la ultimele alegeri unde nu au facut pragul electoral de 5%.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3