EcoMoto 930×122

bacșiș

RĂZBOI PE BACȘIȘ. „CONSUMATORUL NU TREBUIE OBLIGAT SĂ PLĂTEASCĂ!”

Război pe bacșiș. „Consumatorul nu trebuie obligat să plătească!” Asociațiile de consumatori se opun obligativității bacșișului în restaurante și hoteluri. “Conform unei propuneri de modificare a legislaţiei privind veniturile obţinute sub formă de bacşiş, acestea ar urma să fie evidențiate separat în bonul fiscal, fără a se supune cotei TVA.

Citiți și: Decizie istorică! Toată lumea e vizată!

Propunerea spune că veniturile din bacşiş ar trebui considerate venituri din alte surse şi impozitate la sursă prin aplicarea cotei de 10%.

Mișcarea de protecție a consumatorilor împreună cu Federația Asociațiilor de Consumatori NU susțin acest demers, atât timp cât există obligativitatea ca bacșișul să fie achitat de către consumator. Acest venit suplimentar poate fi evidențiat pe bonul fiscal, dar consumatorul poate alege dacă îl achită sau nu.

Citiți și: Lovitură pentru milioane de consumatori!

Atât timp cât în prezent consumatorul plătește o anumită sumă pentru prestarea unui serviciu, el nu trebuie să fie obligat să plătească un cost suplimentar, prin introducerea acestui bacșiș”, transmite Federația Asociațiilor de Consumatori.

Aceasta este o reacție la propunerea Asociației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, care vrea ca bacșișul să poată fi evidențiat separat pe bonul fiscal, fără a se supune cotei de TVA.

Din Federația Asociațiilor de Consumatori fac parte și Asociația pentru Protecția Consumatorilor Pitești – Argeș și Federația „Argeșul” a Asociațiilor pentru Protecția Consumatorilor din Județul Argeș.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90