pizzeria sapori  930 122

a recuperat bani

Premieră în România: ANPC recuperează sume record în favoarea consumatorilor nemulțumiți

Premieră în România: ANPC recuperează sume record în favoarea consumatorilor nemulțumiți

Citiți și: Apare o nouă taxă în aceste facturi ale tuturor consumatorilor

În prima jumătate a anului 2024, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) din România, prin intermediul Centrului European al Consumatorilor (ECC) România, a recuperat suma de 225.000 de euro.

Acest lucru a fost făcut în favoarea consumatorilor români nemulțumiți de diverse produse și servicii.

Citiți și: Alertă alimentară! Dezastru la Lidl, Penny și Metro: pui contaminat!

Aceasta reprezintă o creștere de 62% comparativ cu aceeași perioadă din 2023, subliniind angajamentul Guvernului Ciolacu de a proteja interesele și banii cetățenilor.

Domenii cu cele mai multe reclamații

– Transporturi:

Transport aerian: Cele mai multe reclamații au fost legate de acest domeniu, în principal din cauza anulărilor și întârzierilor zborurilor.

Transport rutier, feroviar și naval: De asemenea, au existat plângeri semnificative legate de aceste modalități de transport.

În domeniul închirierilor auto s-au înregistrat numeroase reclamații.

– Produse și servicii de consum:

Îmbrăcăminte și încălțăminte: 22% din plângeri au vizat acest segment, reflectând nemulțumiri legate de calitatea sau conformitatea produselor.

Produse diverse: 13% dintre plângeri au implicat diverse produse și servicii, incluzând servicii financiare, ceasuri, bijuterii, și produse pentru îngrijire personală.

Mobilier și echipamente pentru gospodărie: 13% dintre reclamații s-au referit la mobilier, electrocasnice și alte echipamente de uz casnic.

–  Recreație și Cultură:

Electronice, bunuri sportive și culturale: 7% dintre reclamații au fost legate de acest domeniu, incluzând produse pentru sport, camping, animale de companie, concerte și muzee.

În comparație cu prima jumătate a anului 2023, s-a înregistrat o scădere de aproximativ 20% a ponderii reclamațiilor din acest domeniu.

A existat o creștere ușoară a numărului de sesizări primite în urma achizițiilor online, în special pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilă și echipamente de gospodărie.

ECC România face parte din rețeaua ECC-Net, care include 27 de țări din Uniunea Europeană, Islanda și Norvegia.

Rețeaua oferă servicii gratuite consumatorilor și are rolul de a ajuta cetățenii în rezolvarea problemelor legate de achizițiile transfrontaliere în cadrul UE.

Prin instrumentarea și soluționarea acestor plângeri, ECC România contribuie la protejarea drepturilor consumatorilor și la recuperarea sumelor de bani pierdute.

Aceste acțiuni reflectă un angajament puternic din partea ANPC și a Guvernului României de a asigura protecția consumatorilor.

Premieră în România: ANPC recuperează sume record în favoarea consumatorilor nemulțumiți

Sursa: Capital.ro

Puteți comenta acest articol pe pagina de Facebook, AICI

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90