citroen_resized_263x587

Furia lui Piedone ajunge la Pescobar! Ce au găsit inspectorii ANPC în restaurantele renumite

Furia lui Piedone ajunge la Pescobar

Controalele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă în toată țara, iar în ultima perioadă mai multe locații au fost sancționate sau chiar închise.

Sub conducerea președintelui Cristian Popescu Piedone, inspectorii au desfășurat verificări la numeroși operatori economici din domeniul alimentației publice.

930×122 CAPRA 5
555×222 grota rece

Printre locațiile vizate recent s-au aflat și două dintre restaurantele deținute de Paul Nicolau, cunoscut în mediul online sub numele de Pescobar.

Acesta a reacționat public, menționând că vizitele ANPC nu l-au luat prin surprindere și că, în urma experiențelor anterioare, și-a pregătit unitățile astfel încât să respecte toate normele legale.

„În urma experienței pe care am avut-o cu fostul președinte, domnul Horia, eu și business-ul meu am avut lucruri doar de învățat. Eu și echipa mea suntem niște profesioniști, suntem în top 3 restaurante din România și eu cred că la porții de mâncare vândute anual suntem pe locul 2 în toată România. Așa că blazonul numelui noi îl respectăm și este absolut țiplă și curățenie în toate bucătăriile pe care eu le-am renovat de la zero acum 2 ani.”

Pescobar a subliniat că echipa sa respectă standardele de igienă și calitate și a mulțumit ANPC pentru control.

Furia lui Piedone ajunge la Pescobar! Ce au găsit inspectorii ANPC în restaurantele renumite

„Sunt foarte, foarte mândru că echipa mea mi-a înțeles misiunea și mă susține și, în primul rând, se respectă pe ei. Așa că mulțumim domnului Piedone pentru vizită și Doamne ajută la toată lumea.”

Totodată, antreprenorul a clarificat modul în care funcționează sistemul de plată al amenzilor ANPC:

„Să vă mai explic încă o dată de ce Pescobar plătește 1.500 de lei din 30.000 de lei amendă. Se plătește jumătate din minim, în primele 15 zile. Chiar dacă amenda este 30.000 de lei, minim este 3.000, deci jumătate este 1.500 de lei. Nu doar eu, ci toată lumea care este sancționată, în primele 15 zile, legea îți permite să plătești jumătate din minim.”

930×122 CAPRA 5
555×222  MAIA

Control și în Londra

În urmă cu aproximativ o lună, Paul Nicolau anunța că și restaurantul său din Londra a fost controlat de autoritățile britanice.

Potrivit declarațiilor sale, nu au fost descoperite nereguli, lucru pe care îl pune pe seama profesionalismului echipei sale și a standardelor respectate în toate locațiile.

„Noi ne respectăm atât concurența și clienții, cât și pe noi, ceea ce este cel mai important. Dacă te respecți pe tine, asta se reflectă în tot ceea ce faci.”, notează libertatea.ro.

Foto: romaniatv.net

citroen_resized_263x587