930X122 MAIA

Gelu_Mujea

Gelu Mujea, directorul Apă Canal 2000 SA Piteşti, ţinta unor atacuri maliţioase

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, a reuşit până acum să elaboreze câteva proiecte cu finanţare europeană care au adus în judeţul Argeş zeci de milioane de euro. Apar însă unele articole tendenţioase în presa argeşeană, aşa cum este şi cel numit „Gelu Mujea a aruncat 25 miliarde pe consultanţă despre strategia nămolului” în care această muncă este luată la preţ de matineu, de parcă ar fi la îndemâna oricui să acceseze fonduri europene. Dacă ne referim numai la proiectele privind noua groapă de gunoi de la Albota ori privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi a facilităţilor de producţie din Piteşti şi este de ajuns să ne dăm seama de importanţa acestora.

 

Un al treilea proiect este în curs de derulare şi implică fonduri de peste 100 de milioane de euro pentru mai multe localităţi ale judeţului. Tot apă şi canalizare – indispensabile unui trai civilizat.

În articolul citat dintr-un săptămânal argeşean, maliţios şi oarecum rău intenţionat, aflăm de o firmă – Grontmij – Atkins – care a oferit consultanţă pentru un proiect de 75 milioane euro (implementarea unui proiect ISPA). Ei bine, acest consultant a fost numit prin licitaţie de Uniunea Europeană! Cum poţi spune că banii s-au dat din fondurile ale Apă Canal?!

Mai departe, se face referire la asocierea dintre BDO Audit şi Universitatea Tehnică Bucureşti care a primit o sumă de circa 600.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate pentru cel de-al treilea proiect la care făceam referire la începutul articolului.

Numărul 1: 600.000 de euro pentru un proiect de 100 milioane de euro sunt mulţi?

Numărul 2: Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice Bucureşti este singura instituţie din România specializată în proiecte de apă şi canalizare!

Numărul 3: BDO este o firmă cu o rată de succes excelentă în ceea ce priveşte fondurile europene! Numărul 4: Strategia privind nămolurile era o parte componentă a acestui studiu de fezabilitate fără de care nu poate fi vorba de un proiect nici măcar cu fonduri locale, darămite europene!

În fine, se mai face vorbire şi de firma Romproed SA din Bucureşti care a primit 250.000 de euro pentru servicii de proiectare. Se face oare măcar o casă în ţara asta fără proiect?! Ce să mai spui despre un sistem de canalizare şi apă?

Colac peste pupăză, vine şi opinia unui ales local, pedelistul Mihai Tudor, care zice că i se pare că suma dată pe consultanţă şi proiectare este mare.

Câte fonduri europene o fi accesat Mihai Tudor şi ce cunoştinţe are în domeniu ca să se pronunţe aşa de uşor cu privire la suma în cauză? Întrebăm, nu dăm cu parul…

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3