EcoMoto 930×122

dacia

Uzina Dacia, anunț tare de ultimă oră!

În primul trimestru al anului 2023, vânzările Dacia s-au ridicat la 171.789 unități, în creștere cu 34,3% față de perioada similară a anului trecut.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

La nivel european, cota de piață a mărcii în segmentul vehiculelor de persoane se ridică la 4,6%, în creștere cu 0,8 puncte procentuale. Dacia înregistrează astfel cea mai puternică ascensiune a cotei de piață din rândul celor 30 de mărci incluse în clasamentul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile.

În România, topul primelor 5 vehicule de persoane cele mai vândute în primul trimestru este ocupat integral de modele Dacia. Mai mult, fiecare model al mărcii a fost lider în segmentul său de piață.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Vânzările modelului Dacia Sandero au crescut cu 26,1% față de nivelul înregistrat în primul trimestru al anului 2022, ajungând la 68.318 unități. Sandero rămâne astfel cel mai vândut model către clienții persoane fizice din Europa.

Cu 57.660 unități vândute, Dacia Duster înregistrează o creștere de 23,9% față de perioada similară a anului trecut și își menține poziția pe podiumul celor mai vândute modele SUV către clienții persoane fizice din Europa.

Dacia Jogger a înregistrat 23.330 de unități vândute în primele trei luni ale anului. De la lansare, modelul a atras deja peste 80.000 de clienți.

Dacia Spring își continuă evoluția ascendentă, cu 14.494 unități vândute în primul trimestru, rezultat care îl situează pe podiumul modelelor electrice cele mai vândute către persoane fizice din Europa.

Vânzări Dacia – Trimestrul 1

DACIA Sandero     68.318
DACIA Duster     57.660
DACIA Jogger     23.330
DACIA Spring     14.494
DACIA Logan       6.862
Altele       1.125
Total 171.789

Foto: arhivă ePitești.ro

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Daniel spune:

    Băieți, vedeți că ați calculat per global si anume :
    Sandero si Spring nu se fabrică la Mioveni.
    Singurele modele ce se fabrică la Mioveni sunt Duster, Jogger si Logan. Calculați voi cate mașini s-au fabricat la Mioveni si cate in alte părți (Maroc si China)

  • Boar Maria Valerica spune:

    De ce nu spuneți și de sclavia din fabrica ,și faptul ca nu ai siguranță locului de munca. De salarii ce sa mai vb…o rușine pt acest domeniu comparativ cu alte tari europene. Bine ca sant directorii mulțumiți.👎👎👎

  • Doru spune:

    A fost în capitalism altfel vreodată?! Sclavie și nesiguranța!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90