- Publicat de: Andreea Mateica
- 4-09-2024, ora 22:35
- Știri, Știri
”Sub masca prospețimii”: Cum au fost păcăliți clienții într-o măcelărie
”Sub masca prospețimii”: Cum au fost păcăliți clienții într-o măcelărie
Citiți și: Tradiția a întâlnit inovația la Gala Finance Meets Innovation 2024Un incident șocant a avut loc recent în Capitală, unde un bărbat a cumpărat aripioare de pui stricate de la o măcelărie din incinta unei piețe din Sectorul 3.
Deși păreau proaspete, odată curățate de condimente, aripioarele au dezvăluit o culoare neobișnuită, aproape neagră, și un miros suspect.
Citiți și: Tinerii se revoltă față de candidatul TikTok: „Viitorul suntem noi. Nu Georgescu în turul 2!”Acest incident subliniază o problemă mai mare în privința siguranței alimentare.
Dar și a modului în care sunt manipulate produsele în anumite măcelării.
Descoperirile șocante ale inspectorilor DSVSA
Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au intervenit pentru a investiga situația.
Aceștia au descoperit că aripioarele de pui ar putea prezenta echimoze.
Cel mai probabil, acestea erau cauzate de modul în care păsările au fost transportate către abator.
Totuși, indiferent de cauză, conform legii, produsele alimentare deteriorate nu ar trebui să fie puse la vânzare.
La control, inspectorii au constatat și alte nereguli grave în măcelărie.
Produsele nu erau manipulate în condiții de igienă corespunzătoare.
Reprezentanții măcelăriei nu au putut prezenta documente care să dovedească trasabilitatea produselor comercializate.
În urma controalelor, au fost confiscate 35,4 kilograme de carne de pasăre, organe de vită și porc.
Aceste produse au fost considerate improprii consumului, iar măsurile luate de inspectorii DSVSA au fost menite să protejeze consumatorii de riscurile asociate cu produse alimentare neconforme.
Patronii măcelăriei au fost amendați cu suma de 22.000 de lei pentru nerespectarea normelor sanitare și pentru comercializarea de produse alimentare în condiții improprii.
Reprezentanții pieței au declarat că nu pot controla mărfurile pe care chiriașii lor le pun în vânzare, fiind „legați de mâini și de picioare” în această situație.
Acest incident aduce în atenție necesitatea unor controale mai stricte și a respectării riguroase a normelor de siguranță alimentară, atât de către comercianți, cât și de către piețele unde aceștia își desfășoară activitatea.
”Sub masca prospețimii”: Cum au fost păcăliți clienții într-o măcelărie
Sursa: Știrilekanald.ro
Foto: Descriptiv/arhivă