930X122 MAIA

ajutor

700 de lei GRATIS de la stat pentru plata facturilor!

700 de lei GRATIS de la stat pentru plata facturilor!

Citiți și: Ajutor de sezon de la stat. Cine beneficiază de noile vouchere

Guvernul României a decis ca ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie – inclusiv pentru energie termică, gaze naturale, energie electrică și combustibili – să fie acordat în continuare tuturor persoanelor care au beneficiat de acest sprijin în trecut.

Cuantumul majorat al pensiilor, rezultat din recalculare, nu va fi luat în considerare la stabilirea eligibilității pentru aceste ajutoare.

Ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare va rămâne documentul de referință pentru acordarea ajutoarelor, conform RomaniaTV.net.

Citiți și: Facturi mai mari la gaze din această lună!

700 de lei GRATIS de la stat pentru plata facturilor!

Astfel, pensionarii nu vor fi afectați de creșterea veniturilor și vor continua să primească sprijinul necesar în sezonul rece.

Măsura se aplică în perioada 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025.

Cardurile de energie, prin care se oferă un sprijin de 700 de lei de două ori pe an, pot fi folosite pentru plata facturilor curente sau restante.

Plățile se pot efectua prin mandat poștal, iar beneficiarii pot realiza gratuit până la opt tranzacții per loc de consum.

De asemenea, ajutorul pentru energie nu va afecta:

venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei sau statutul de consumator vulnerabil de energie.

Beneficiarii eligibili includ pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei, persoanele cu handicap grav și familiile care beneficiază de alocație de susținere.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3