Eurial 930 x 122

ciclon

Autoritățile, în alertă! Vom fi loviți de fenomene cum n-au existat în istorie

Autoritățile, în alertă! Vom fi loviți de fenomene cum n-au existat în istorie.

Citiți și: Exclusiv/Piteștiul, în pragul haosului total! Ce urmează întrece orice imaginație!

Ciclonul Ashley va aduce schimbări majore în regiunile sudice ale României la finalul acestei săptămâni. Se așteaptă o scădere drastică a temperaturilor și precipitații semnificative, care pot provoca viituri periculoase pe râurile Olt și Argeș.

Temperaturile vor scădea dramatic începând de duminică. Conform ANM, în sudul țării, valorile termice vor coborî de la 33-34 de grade vineri la doar 15-22 de grade duminică.

Citiți și: Un nou ciclon aduce furtuni puternice. Cum va fi vremea în țară

„Această schimbare bruscă va crea condiții pentru fenomene meteo extreme, care necesită o atenție deosebită”, a declarat Elena Mateescu, șefa ANM.

Vineri și sâmbătă, vremea va rămâne caldă, cu temperaturi de până la 34 de grade în sudul extrem. Însă duminică, efectele ciclonului Ashley vor deveni evidente.

Autoritățile, în alertă! Vom fi loviți de fenomene cum n-au existat în istorie.

Ministrul Mediului a transmis că în Oltenia și Muntenia se vor înregistra precipitații de până la 100 de litri pe metru pătrat. Aceste ploi vor crește semnificativ debitele râurilor, în special pe Olt și Argeș.

Autoritățile au instituit starea de permanență în administrațiile bazinale cele mai afectate, respectiv Jiu, Olt, Argeș și Buzău, pregătindu-se pentru eventualele inundații.

Puteți lăsa comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI

555×222  MAIA
570×90 MAIA