Kaia 930 x 120

acțiune poliție

Razie pe Autostrada A1: Polițiștii au făcut ,,măcel”: Șoferi beți, vitezomani și pozitivi la Drugtest

Razie pe Autostrada A1: Polițiștii au făcut ,,măcel”: Șoferi beți, vitezomani și pozitivi la Drugtest

Citiți și: Legătură directă la Autostradă, contract de milioane de euro!

În perioada 26-29 septembrie , polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1, București – Râmnicu Vâlcea au desfășurat acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, dar și viteza excesiva, continuă să fie principalale cauze care aduc atingere siguranței în trafic.

Citiți și: Taxa de autostradă în România? Anunțul de ultim moment!

În cadrul activităților desfășurate în cele trei zile, au fost efectuate testări cu aparatele pentru detectarea prezenței alcoolului în aerul expirat, precum și pentru detectarea prezenței substanțelor cu efect psihoactiv.

În cadrul acțiunilor, au fost reținute 9 permise de conducere (6 pentru consumul de alcool si 3 pentru viteza excesivă).

De asemenea, au fost întocmite 3 dosare penale.

Depistat conducând cu viteză și sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv

,,Polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi –Autostrada A1 au depistat un tânăr de 22 de ani, din județul Argeș, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, pe Autostrada A1, pe sensul de mers către Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 213 km/h (83 de km/h peste limita legală).

Totodată, în urma testării cu aparatul Drug Test, rezultatul a indicat prezența unei substanțe cu efect psihoactiv, fiind condus la o unitate medicala pentru recoltarea de probe biologice.Pentru asigurarea cadrului legal, polițiștii au întocmit acte procedurale premergătoare privind conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.”, transmite IPJ Argeș.

Începător prins cu 200 de km/h pe autostradă

De asemenea, conducător auto a fost depistat de polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi –Autostrada A1, cu ajutorul aparatului RADAR, în timp ce conducea pe autostradă, cu viteza de 200 km/h.

Acesta se deplasa pe sensul de mers către Pitești.

Conducătorul auto, de 20 de ani, din județul Argeș, avea de mai puțin de un an dreptul de a conduce.

Tânărul a fost sancționat conform OUG 195/2002R

Iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Depistat conducând sub influența alcoolului

În ziua de 27 septembrie a.c., polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi –Autostrada A1 București—Pitești au depistat un bărbat, din Costești, județul Argeș, care conducea un autoturism, pe Autostrada A1, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Razie pe Autostrada A1: Polițiștii au făcut ,,măcel”: Șoferi beți, vitezomani și pozitivi la Drugtest

Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit acte procedurale premergătoare, sub aspectului săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Dreptul de a conduce a fost suspendat pe perioada cercetărilor, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, conform polițiștilor.

Depistat conducând pe autostrada A1, deși avea dreptul de a conduce suspendat

Un alt șofer de 33 de ani din Fieni a fost depistat conducând pe A1, pe sensul de mers către București, fără permis.

Din verificări a rezultat că cel în cauză figura în bazele de date cu dreptul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar pe al sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără drept.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto articol: IPJ Argeș

Foto principal: Descriptiv

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3