930 x122 grota rece

etilotest

Pericol pe șosele în Argeș! Tânăr prins conducând cu o alcoolemie uriașă!

Pericol pe șosele în Argeș! Tânăr prins conducând cu o alcoolemie uriașă!

Citiți și: Codul Rutier 2024: Sancțiuni drastice pentru o practică frecventă a șoferilor!

Pe data de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în localitatea Vulturești, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, din județul Argeș sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, depășind astfel limita legală admisă.

Citiți și: Schimbare revoluționară: Este vorba despre procesele verbale întocmite de Poliție

Din cauza acestei infracțiuni, el a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea determinării exacte a alcoolemiei.

Autoritățile au întocmit documente pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere al bărbatului a fost reținut.

De asemenea, i-a fost eliberată o dovadă înlocuitoare, dar fără dreptul de a circula.

Conducerea sub influența alcoolului reprezintă o infracțiune gravă în legislația rutieră din România, iar sancțiunile pot include amendă, suspendarea permisului de conducere și, în cazuri mai grave, chiar închisoare.

Iată ce transmite Poliția Argeș cu privire la acest aspect:

În ziua de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 29 de ani, din Vulturești, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, polițiștii observând indicii privind consumul de băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză au fost întocmite documente procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Pericol pe șosele în Argeș! Tânăr prins conducând cu o alcoolemie uriașă!

Sursa: IPJ Argeș

Foto: Descriptiv/arhivă

Puteți comenta acest articol pe pagina de Facebook, AICI

Eurial 555 x222
eurial 570×90