NOR CURIER 930X122

administratori

LA BLOC: ADMINISTRATORII, OBLIGAȚI SĂ DEA TRIMESTRIAL RAPORTUL ÎN FAȚA PROPRIETARILOR

Scandalurile și suspiciunile din lumea asociațiilor de proprietari i-au determinat pe câțiva senatori să redacteze un proiect de lege care vizează relația dintre administratorii de blocuri și proprietarii locuințelor.

Citiți și: Apare o nouă taxă!

Proiectul vine să completeze legea din 2007 referitoare la înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și a primit deja aviz favorabil din partea Guvernului. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie să fie adoptat în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Pe scurt, inițiativa legislativă prevede ca administratorii de blocuri să fie obligați să îi informeze trimestrial pe proprietarii locuințelor în legătură cu facturile la utilități (căldură, apă caldă, apă rece, salubritate, curent electric, lift), cu salariile care sunt plătite în cadrul asociației, cu situația conturilor bancare ale asociației și, acolo unde este cazul, în legătură cu contractele încheiate pentru diverse lucrări în bloc. Informarea ar urma să fie făcută în scris.

Citiți și: Viața la bloc, tot mai scumpă!

În realizarea acestui proiect autorii au pornit de la cazurile în care administratorii de bloc au utilizat în scop personal banii achitați de proprietari. Sunt situații în care administratorii au băgat banii în propriile lor buzunare, neachitând facturile la utilități către societățile furnizoare. Din această cauză, societățile respective au sistat furnizarea apei reci sau, mai rău, a căldurii pe timpul iernii. Nu puține sunt situațiile în care asociațiile de proprietari au ajuns în instanțele de judecată pentru a recupera prejudiciile aduse de administratori.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90